Monday, October 21, 2013

Anugerah Model Ibu Penyusuan Susu Ibu Eksklusif

As  Salam,


Eh hyeee, its been a long time since my last entry. Orang putih la pulak. Okeylah aku sangat busy di sini arrrrr. Aku start kerja jam 7.30 pagi, sebelum tu aku sudah start bekerja, aku rasa mahu sebulan sudah aku skip masa makan tengahari. Aku sambil sambil ja makan. 4.30 Ijam ambil, tinggal menangis ja sebab terlampau penat. huhuhuhu. Tapi tu la bha macam ijam cakap, dulu Allah uji kita berjuah, sekarang Allah uji kita dengan kerja. Atleast kita sudah sama sama kan, balik rumah tengok Adam panjat sana panjat sini, Its happiness kan. hahahahaha betul juga. 

okey lah, aku lama suda tidak share pasal breastfeeding, sebab cabaran kurang sebab aku sudah tinggal dekat tiada lah angkut angkut ebm naik kapal terbang. Adam sudah makan, infact makan apa sahaja. Pearl milky tea yoyo pun dia hantam. Hari tu (tiba tiba cerita lain), aku kena suruh isi borang apa pengalaman aku pasal breastfeeding ne, aku pun tulis la pasal macam mana aku sediakan ebm walaupun berjauhan dengan Adam dulu. Sekali tup tup hari Jumaat lepas aku kena called, aku dapat anugerah model penyusuan susu ibu secara eksklusif, so kena datang besok nya di Beringgis Resort and bagi speech sikit la kunun. Kabak kabak jantung mama, apa aku buat aku share seja lah apa aku buat selama ini. 

Macam lucu, tapi baru aku sedar kami ne unik kan. Nda apa lah, nanti besar ada juga mau cerita sama Adam. hahaha. Masa naik stage aku bawak lah Adam sekali, dia diam diam ja, terbersin lagi. hahahaha Alhamdulillah, which is Ijam sangat takut Adam tidak dapat dikawal seperti kebiasaannya. hahahaa

Okeylah, aku nda minta pun apa aku buat untuk mana mana pihak acknowledge. Apa aku buat demi Adam, tiada lain. Sampai sekarang masih terasa best bila Adam sendiri sudah pandai tarik baju mama, cari oksigen nya heheheh. Kalau dia tengah merayap rayap mengaudit, cakap jak "Adam jom nenennnn". Terus ikut di belakang mama sambil berkunyayang masuk bilik. hahahaha.. Sekarang habit baru, sambil nenen sambil bising macam menyanyi. Adeh anakku. Macam macam.

Terima kasih pihak Kementerian Kesihatan Malaysia, terima kasih Hospital Papar terima kasih Klinik kesihatan Kinarut. 

mama's ootd :: syria from qaira hijab. top&bottom from mng
adam's ootd :: tshirt from quiksilver, braces from h&m, jeans from mothercare,
shoes from nike
being interview la sangatt
hahahah



2 comments:

  1. Assalam...suka dengar awak berceloteh..nk gelak pun ada..salam perkenalan..sy berank 3 ni memng sokonh penyusuan ibu..leh kongsi2 pendapat kt blog sy gak ..natrah4ever.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. hye dear. tq sudi drp blog sy yg jarang ter update ne. apa2 nnti kta share psl bf ne. nnti i folo u :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...