Wednesday, September 18, 2013

Coklat bulat bulat (kenangan masa mengandung)

As salam

Sekarang ne ada ja baby baru muncul yang kawan lah cousin lah. Terus aku selalu try hard ingat macam mana masa Adam masih little baby. Serius susah mahu ingat. Hahaha. Aku lagi ingat masa masa pregnant. Teruskan ne la mahu cer sikit. Kihkihkih.

Masa pregnant aku tiada lah yang mengidam apa apa. Aku just suka makan. Then certain food aku rasa dia extra sedap, like snack plate KFC. Yang paling aku suka chocolate Vochelle yang bulat bulat color merah tu. Aduiii. Terlampau sedap. Aku limitkan diri aku makan yang packet plastic besar tu 1-2 sahaja dalam seminggu. Takot kencing manis oooo. 

Alkisahnya, masa tu Ijam datang visited aku di Putrajaya. Kami pun turun KL seperti kebiasaannya. Sebelum aku beli chocolate tu dalam 3-4 packet sebab murah di Sogo. Sekali dalam jam 2-3 am aku bangun untuk makan choc tu (pregnant punya kelaparan lah kali kan). Ijam pun ikut terbangun. "Kenapa syg?". At the first place mungkin dia pikir ada apa apa dengan perut. Tapi bila dia nampak aku makan choc. "Lapar kah?". Terus aku cakap, "dear mimpi chocolate bulat bulat ne bubut dear sambil cakap, bulat! Bulat! Bulat!. Jadi dear lapar". Hahahaha sekali besok subuh berabis dia ketawa. Sampai sekarang melekat nama chocolate bulat bulat tu. hahaha tapi serius aku mimpi gitu. Gilak punya chocolate berani dia makan aku nda pekdah pekdah dia kena makan hahahaha

ne la cukulat bulat2 tu
adam pn mcm bulat2 kn
oooppsss
hahahaha


Read more...

Tuesday, September 17, 2013

Tempat Kerja Baru

As Salam,

Rasanya sudah sebulan aku pindah ke tempat baru. Kerja di kementerian baru. Suasana baru. Kawan Baru, hehehehe. Okeylah sekarang aku kerja di hospital. Hospital mana tu nda payah lah sebut. Nanti glameressss pula. hehehe. Okey aku just mahu share, macam mana kerja di tempat kerja yang bukan i.t background. Aku pun bukan pandai bab bab i.t ne. Terkejut juga la otak sekejap bila kena suruh repair printer la, pasal antivirus lah, buat slaid segala lah. Nasib Ijam banyak membantu. Aku bukan pandai nyer pon, Terus terang lah. Aku pun nda tahu kenapa lah aku boleh kerja as programmer. hahahaha. Buat program?? Coding coding? Zaman study boleh lah. Buat website? Mati la akuuuu. Tapi aku dengan berbesar hati dan hati yang terbuka luas sanggup belajar. Ya la kita ne dari nda tahu lah bha kan Yang penting nda malu bertanya bha kan. Tapi kadang kadang pandai datang stress bila hal hal kecil pun mahu refer kita. Like kenapa nda dapat buka movie. Suruh open with pun nda tahu letak mana. Bila aku cerita Ijam, dia cakap jangan expect semua orang pandai pc segala, aku nda boleh high expectation macam aku kerja di Putrajaya dulu. Semua di sana tahap i.t dorang king king sudah. Aku kena sesuaikan diri. 

Aku kan, walau apa jadi pun, Ijam lah tulang belakang dalam segala hal aku. Ohya aku tengah usaha something, hopefully dipermudahkan, Ijam cakap aku nda pernah se happy begini dalam kerja. Satu dua hal tu nda apa lah, boleh buang tepi. Tapi dalam se happy aku tiba tiba pula aku ubah pikiran. Eeee nantilah aku cerita kalau sudah ada keputusan. hehehe. Eh jarang sudah aku bercerita dalam blog kan, selalu main ringkas ringkas masuk gambar laju laju jak. Tu pun laju laju dari handphone. Ne pun Adam tidur awal, then ada kerja sikit mahu settle boleh lah buka laptop, sambil sambil cari idea boleh lah luah isi hati. Kononnnn. 

Okeylah mari lah tengok gambar gambar tempat kerja baru aiiii. hehehe

gotong royong perdana.
aku teda dalam gambar
sebab aku lah tukang ambil gambar
sambutan raya perkips

ne aku suka
pelancaran minggu penyusuan
terus jd ajk
arr ne ada gamabr aii
masa gotong royong la ne
hehehe
 Actually banyak lagi, tapi nda sempat kasi masuk. Okeylah setakat itu dulu pasal kerja. kihkihkih


Read more...

Sunday, September 15, 2013

Makan Sambillllllll dot dot.

As Salam,

Nda pernah ne update entry secara live ne tau. ne kejadian masa breakfast tadi. Lucu lah anak aku ne, sambil makan sambil 'membuang'. hahahaha. How to describe Adam arr, dia sangat aktif, alhamdulillah. Kalau baby lain merangkak baisa biasa dia kadang kadang merangkak dalam keadaaan macam melompat. Susahlah mahu explain. Sentiasa mahu cepat, kapat kapat orang brunei bilang hahahah 

makan dengan gembira last last diam sambil ada bunyi bunyian
rupanya biyak
hahahaha
we love u so much babyyyy
ne salah satu fav adam
di aman jak boleh bergayut, adam mesti bergayut
adam adamm
buat muka begini kalau mama marah
cepat betul tangan maw tekan2 remote
habis segala kipas aircond mati oleh dia
kalau aircond lah mama fail, habis segala setting di ubahnya


Read more...

Thursday, September 12, 2013

Welcome To The World Muhammad Aaron Rayqal

As Salam,

Hye ingat ka my bff, c Noreen dia sudah selamat deliver okey. Jadi aku ada anak baru lerrrr. Aduii the day sebelum Noreen beranak, aku nda dapat tidur sampai terlajak bangun kerja. Balik balik cek handphone ar. aduiii. Ahamdulillah semua sudah selamat, terus time off pergi jumpa Noreen. Hye baby kamu sungguh comel. Macam mama mahu gigit gigit jak. Mudahan hari Ahad ne mama ada masa mahu lawat kamu lagi k. Bila dukung c Rayqal ne macam lama sudah nda dukung baby kecil k. Padahal Adam baru 8 bulan. Tapi 8 bulan nya nda suka di dukung. Dia mahu merayap sendiri. Haish la anakk. Mama makin kerempeng sudah. Semenjak Adam bertambah lasak, tapi mungkin juga sebab baru tukar tempat kerja lepas tu busy memanjang. Berat sekarang perg 56.1 kg. Lepas raya hari tu 58++ kg. Almaklumlah kerja hospital, hari hari boleh timbang berat hahahaa. Okeylah mari tengok gambar c kecil ne. Eeeee nda sabar mahu sium sium diaaaaa

eeee tnguk2 mama tu kannnn
masa visit c baby n mummy nya
alhamdulillah walaupun kami kahwin tahun yg berlainan
anak kami 1 umur!!!!!
yesss!!!!!
xsia2 kwn dr tadika
hahaha


Read more...

Wednesday, September 11, 2013

Selamat 8 Bulan Sayang Mama

As Salam,

Adam sudah 8 bulan, alhamdulillah semuanya dalam keadaaan baik. Adam semakin pintar semakin bijak dan semakin banyak akal. hehehe kadang kadang bikin naik darah. Mahu marah pun nda guna bukan dia paham. Jadi bersabar jak lah. kihkihkih. Perkembangan nya. Dia sudah start berlepas tangan kalau berdiri. Aduii bikin sakit jantung. Nda mahu di dukung mahu turun jak. Nda suka masuk dalam cot nya. Suka main kucing. Makan 3 kali sehari dan apa sahaja yang disuap. Sabar jak. Kalau bangun dia terus duduk sambil senyum mata sepet. hahahah. Sudah start memanjat. Juga bikin sakit jantung. Kesimpulannya, ne la fasa yang mencabar juga. Sabar Ted, nda lama lagi dia pandai berjalan pandai bercakap segala, senang di urus. Ooo kalau bab bercakap, dia pandai sebut "nenen" kalau dia mahu menyusu ka atau dia minta keluar dari cot nya, hehehehe. Bulan ne tiada celebration sebab bulan lalu baru buat kan. Maybe 1 tahun nanti la k. Nda lama lgi kan bulan Januari, teng tengggg. Okeylah, semoga Adam terus diberi kesihatan yang baik, dan semoga mama, baba, atuk dan nenek tidak darah tinggi oleh Adam. hahahahaa
yeah tema jalan2 kali ne
putihhh
kiut kan baju adam its H&M
hye sayanggg
Aduiii renduu
gambar ne baba send masa mama terlamau sibuk di ofis
aduiiiiii terus rasa mahu baik cepat arrr


Read more...

Tuesday, September 10, 2013

Beraya Di Penghujung Syawal (Siaran Tertunda)

As Salam,

Hari Ahad yang lalu lalu, aku pergi lah rumah Elda, kawan kolej aku tempat meluah segala perasaan segala. hahaha. Kami maybe jarang jumpa demi komitmen pada kerja dan keluarga. Tapi nda putus cerita di alam maya. kihkihkih. Dijadikan cerita, kami pun beraya di rumahnya, ne first time ne bawa Adam pergi rumah orang dalam keadaan dia sudah pandai merangkak dan meniti ne. huhuhu. Memang havoc nda mahu di dukung langsung. Di tahan mata nya, tiada menguap, gosok mata mahupun merah mata. Menyusu pun nda mahu, habis di round rumah orang. Nasib Elda rajin melayan. Kalau aku kepenatan sudah. Bayangkan dekat 4 jam kami disana, berabis dia ukur rumah orang, sekali masuk kereta baru 1oz menyusu, mata sudah lelap. penatkan. Anak ku anak ku.
hye kamuu
sy rindu kamuuu
mari sium2
hahhah
Adam's ootd
tshirt cotton on kids
short pants quiksilver
aduii maw rebut puting orang
pdahl nda pndai pun hisap
sabar ja laaa
kesian rizqi
sory sayang adam maw friend2 bha
hahaha



Read more...

Monday, September 2, 2013

Hati Terkenang

As Salam,

Segala entry aku sekarang akan dibuat dengan pantas, since aku sangat lah busy ditempat baru. dijadikan cerita, sambil dengar lagu masa rest ne, lagu Back To December, suddenly teringat setiap kali Ijam hantar aku pergi airport untuk aku balik Putrajaya. Walaupun mulut nda pernah cakap, tapi aku tahu hati dia berat mahu aku pergi. Even aku balik every week. Sama lah macam aku, walau pun aku bosan mahu naik flight, tapi untuk merasa mahu jadi orang KK sangat, nda mahu ketinggalan. Tetap juga balik, apa lagi masa Adam sudah ada. 

Tiada lah itu jak mahu share. Syukur tidak terkata, akhirnya aku sudah ada di sini. Walaupun bukan exact di KK, tpi aku still boleh berulang pergi rumah. Still pagi pagi Adam akan bangun terus duduk sambil tengok aku  bersiap. Tidak akan lekang senyuman mata sepet nya itu. Okeylah, semoga keutuhan rumah tanga dan keluarga kecil ku ini terus berada di bawah lindungan mu ya ALLAH. 



Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...