Thursday, August 22, 2013

Syawal With BFF

As Salam,

Siapa bff aku nda payah lah aku cerita kan, banyak entry aku sudah cerita. So hari tu kami jumpa di 1B ja. Ya la mahu berkumpul 3 orang bukan senang kami ne. Tapi tu la Adam, moodnya nda bagus. Dia demam. Sempat makan sekejap then balik sudah kami. Sempat lah jumpa bff punya adik yang baru ja dapat baby. Namanya Zenia, girlfriend Adam. hahahaha. Okeylah biar gambar menceritakan segala galanya
Beautiful Zenia

gelagat kami.






Adam balik balik tengok perut mommy dia. Ada adik ne, sabar nak boy juga tu boleh kamu bergusti nanti. Yang ummi dukung tu sekejap ja Adam mahu, lepas tu nangis. hahaha. Sebelah bb tu adiknya, Zenia's mommy. Budak perempuan tu, niece bb dulu kecik ja tu. besar sudah. Semua sudah besar kami ja nda tua tua lagi hahahaha

Read more...

Tuesday, August 20, 2013

Baba is 30 years old. Adam is 7 months old (belated)

Salam Alaik,

Hari raya pertama hari tu, ngam ngam birthday Ijam yang ke 30. Alhamdulillah, 3 series sudah Ijam. Ijam lahir 8.8.1983 Adam pula 8.1.2013. Cantik kan. Pikirkan Adam lahir 7hb rupanya tunggu juga 8hb. Padahal aku pok pok dia 10hb hari tu. Baba won!!! Just order cake. Makan makan nda payah sebab terlampau banyak makan sempena raya kan. Hadiah? Tu Adam hadiah baba yang paling agung. hehehe.

Mama just mahu cakap, semoga baba terus happykan mama dan Adam. Hari-hari baba buat kami ketawa. Walaupun mama macam singa, hari hari mahu marah. hahahahaha. Semoga baba bertambah tambah rezeki, sebab banyak mama mahu beli. Adam lagi lah. No joke!!
Semoga baba terus diberi kesihatan yang baik juga. Walaupun baba makin tua, mama tetap sayang baba. Love u cinta, love u sayang


Read more...

Monday, August 19, 2013

Selamat Hari Raya dari Adam Mukhlis

As Salam,

Selamat hari raya aidilifitri. Walaupun sudah daui minggu raya kan. hehehe. Aku kerja di KK sudah, eh di Tuaran to be exact. Nantilah cerita. Ne mahu share masa hari raya hari tu, macam tahun tahun dulu dari bujang lagi. Memang jarang pergi beraya ar. Aku rasa orang hebat bila orang bagi tahu, raya pertama dia di Kota Belud, raya kedua di Papar, Raya ke tiga pergi Tuaran patah balik KK raya ke empat, lepas tu raya ke lima ke enam still beraya. Kisah raya aku??? Hari raya pertama lepas family members balik dari solat sunat Hari Raya, berkumpul kumpul semua minta maaf, makan  dan bergambar. Tengah hari pergi rumah makcik Ijam sebelah rumah (dapur bersambung arrr. hahaha). Masuk dari pintu belakang lagi. Makan lasagna, Adam getting excited dibiar kesana kesini bagaikan dunia ne dia yang punya. Phewww. Eh, terus celebrate birthday baba n monthsary Adam. Next entry ok.
my in laws family
adam betul2 mau tidur suda still tahan hati nda meragam


Kalau raya semua maci2 dan paci2 Ijam akan berkumpul di rumah, memang nda berenti lah makan. Seronok betul. Masa raya pertama aku makan nasi 5 kali. hahahaha. Aku rasa ada isi sudah aku, since masa puasa Ijam hari hari sukat pergelangan tangan aku. Dia cakap kurus kering. Eh apa suda cerita aku ne, raya kedua pergi rumah maci Ijam lagi ermmm selang 4 buah rumah. hahahaha. Jauh2 betul kami beraya kan. Makan nasi arab. Pun bertambah tambah nasi dan lauk. Senangnya dalam hati.
tertidur sendiri tunggu sesi maaf maafan

sampin dia pun terbuka suda

my little family on 1st day raya
Lepas tu last Sunday, nda tahu mahu beraya pergi mana. Aku, Noreen dan B'biey jumpa di mall jak la. Kahkahkahkah. Tapi Adam nda sihat, meragam ja. Kami makan then singgah clinic then balik. Okeylah itu jak mahu cerita. Nanti kasi masuk gambar next entry. Tiga tahun yang lalu, raya pertama berdua dengan Ijam excited juga, beli baju raya berpasang pasang. Tapi sama juga raya pertama jak guna. hahaha. Raya kedua i was pregnant, tiada mood mahu raya. Ijam pun nda cuti masa tu. Tahun ne lebih bermakna lah, Ijam cuti lama, ada Adam yang bikin havoc. Tengok lah aktiviti dia masa raya ne di rumah orang mahu pun  masa cousins datang rumah.
hahaha
ne masa pergi rumah nenek ija. selang 4 rumah ja hehehe


ne rumah nenek biah
cousins dtg dia sibuk lipat carpet abc dia


Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...