Tuesday, July 30, 2013

USD 2k (Kutip Balik Jantung Yang Jatuh)

As salam,

Setiap kali ada online transaction guna credit card, akan ada sms yang dihantar kepada aku. So, hari tu tiba-tiba ada masuk sms credit card aku kena charge USD 2.00. Kalau usd ne macam apps ja, aku nda jailbreak iphone kali ne so semua apps kena bayar (suka hati kami lah nda jailbreak. hehehe). Aku macam maw ignore tapi hati nda sedap, so aku call Maybank, the one who pick up cakap pun something dari apps. USD 2.00 duit kita dalam RM6++ orang tu cakap la, the exact differences aku nda tahu. Aku pun bagitahu lah, yang aku tiada buat apa-apa transaction dari apps. Dia argue lagi cakap aku pernah beli apps sebelum, memang lah pernah itu pun 2-3 bulan yang lalu, beli whatsapp untuk both phone aku dan Ijam. Dia cakap lagi phone aku auto update. Walaupun aku ne bongek-bongek guna gadjet aku tahu lah macam mana mahu update. Sekarang ne phone aku ada 39 apps yang perlu di update kenapa nda semua tu update ja sendiri. Tapi entah kepada aku mati akal mahu argue lagi.

sms yg aku received
can u see 39 apps need to be update
lg pun kan dia minta password
sebelum update
Bila aku baca balik-balik sms tu dia ada bagi link apps yang aku beli tu (kononya), dia masuk satu apps travel ntah apa lah. Confirm!!!!!!! Aku nda pernah nampak pun apps ne, kalau kalau lah kan tertekan kah apa. So aku call lagi balik Maybank. Ne kali aku explain baik punya, the one who pick up kali ne terus buat checking dengan lebih  mendalam. Dia siap cakap, "Puan ne international airlines, dorang try to charge puan USD 2000, tapi tak berjaya dan pihak kami telah block credit card puan". USD 2k means RM6k++ ????. Panas telinga aku gilak!!!!!! Selamatnya credit card aku limitnya 3k sahaja. Kalaulah transaction tu berjaya di mana aku mahu cari duit bayar? wuarrghhhhhhhh. Jahatnya orang orang macam ne. 
so this is the damn apps
So kawan-kawan berhati hati ya. So lepas ne no more online guna credit card. Tidak akan lagi aku buat. Tapi untuk stop credit card nda la kali, ne berguna ne saat saat emergency. Jangan lah sibuk sangat cakap "ne la sebab aku nda guna credit card, guna cash lagi bagus". Tahniah anda sangat berduit, kami golongan berhutang. Apa boleh buat, kami terima nasib ini. hahahahahaha

Once again, berhati hati k kawan-kawan. Apa-apa yang mencurigai terus call bank berkaitan. 1 sen pun duit kan. 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...