Tuesday, July 9, 2013

Cooler Bag, Cooler Box, Ice Pack, EBM Storage Pilihan Saya

Salam Alaik


Gila panjang tajuk. Entry ne di request oleh one of my colleague. Yang baru deliver to a very cute baby girl. Amanda Aisyah. Tapi before that macam ada 2 orang tanya aku macam mana rupa dan jenama cooler bag aku guna. So mari kita share ya. Kalau ada kurang maafkan diri ini. Kadang kadang bukan kita nda tahu kan, tapi pengalaman orang boleh bagi kita idea kan.  :)
ne 1st time beli barang2 ebm ne
beli dekat http://www.autumnz.com/
Setakat ne, aku ada tiga cooler bag. 2 dari http://www.autumnz.com/ dan 1 dari V-Coool. Yang ada patern tu muat dalam 3-4 bottles, yang red cherry tu muat dalam 8 bottles dan pink tu boleh muat dalam 10 bottles. Cooler box aku pilih brand Coleman (beli di Aeon Big Putrajaya). Mula mula mahu beli brand Giant tapi takut dia nda tahan. Since kalau bawak yg frozen ebm aku kena make sure dia nda cair. Kalau cair sikit sikit still okey, kalau sudah cair habis kena habiskan within 24 hours. Aku kan teringin mahu beli cooler bag Jungle Jingle. Tapi 3 cooler bag banyak sudah kan. Apa kejadah banyak banyak.

http://www.autumnz.com/autumnz-fun-foldaway-cooler-bag-bubbles-p-582.html
ne aku simpan di KK mula2
utk kalau dorang bawa Adam jalan
maw bawak susu nya
ne aku b eli di KK Mums
Ne boleh muat antara 10-12 bottles ebm 5oz tu
tp kena buka atas tu
kalau nda maw buka
atas tu boleh simpan electric pump
aku hari tu terbuka tanpa sengaja
sekarang xtaw pasang balik
ok byee
ne yang aku bawak kehulur ke hilir selalu
boleh muat 8 bottles la
selalunya boleh muat 4 bottles dengan pump manual avent
ne cooler box aku
kalau di rumah dia jd tempat sterlize
kalau hari jumaat dia bertukar jd cooler box sebenar
utk angkut ebm
hikhikhik
Icepack pun aku pilih dari Autumz, aku ada juga mahu try band lain. Tapi kan dari aku google, Autumnz paling tahan. Up to 12-14 hours. Tapi jangan buka tutup tu beg, kalau boleh kasi lapis lagi di atas dengan kain kecil.

http://www.autumnz.com/autumnz-reusable-ice-pack-3-pcs-310gpc-p-766.html
yg ice brite panjang melintang tu free sekali dengan cooler bag V-Kool
ice brite kecil tu coleman ada 2 aku beli.
beli di Giant pun ada
nampak ka banyak kan ice pack aku
hukhukhuk
aku ada 4 set
darab 3 semuanya ada 12 pack
Next is milk storage atau tempat untuk kita simpan stok ebm kita supaya tahan. Aku just beli yang Bumble Bee punya, damn plain bebeh. 2 set lagi. Rupanya ada brand lain yang ada corak corak. Soon aku akan beli aku mahu ebm bottles aku cantik cantik bikin kasi tambah semangat la katakan. Selain tu aku ada guna juga plastic storage, ne salah satu alternatif yang jimat. Murah jak 1 kotak tu dalam isi sampai 25 plastic. Aku pernah pakai dari Autumnz, Fiffy dan Jungle Jingle (kawan bagi. Tq Liza). Dalam semua aku suka Autumz, plastic dia keras, kalau letak dalam peti dia nda jatuh, kira kukuhlah. Harga pun murah dalam RM12++. Fiffy tu paling mahal, dalam RM25. Phewwww tapi tu lah senang cari. Di Giant pun ada. hehehe
soooo ne wishlist aku supaya aku lebi bersemangat (alasan!!!)
1 :: from jungle jingle
2&3 :: http://www.autumnz.com/ ok no 2 tu paling wishlist!!!
purple kowwwttt~~~ hahaha
4 :: from forever love ok ne no pun antara paling wishlist after no 2 tu
5 :: awwww ne sweet from Stylo mama
6 :: this is mine!!! booo so plain!!!
ok kamu google ja la ya di mana maw beli.
hahaha
1&2 :: from jungle jingle
3 :: from http://www.autumnz.com/
4 :: from fiffy aku heran murah pulak dorang beli
aku beli 2 kali sudah memang harga RM24.99

2 comments:

  1. Saya setakat ni penah guna 3 cooler bag. Paling tahan sy igt eve love. Tahan smp 12 jam. Mom's litle one so-so sajala. Yg tu sy beli yg kecik. Lama dah yg tu. Jingle jungle ada 1. So-so jgk yg tu. Ais cepat cair. Xleh simpan lama2. Boleh rosak.guna kejap2 ok la.jgn lebih 7 jam. Rosak stok.

    ReplyDelete
  2. Saya setakat ni penah guna 3 cooler bag. Paling tahan sy igt eve love. Tahan smp 12 jam. Mom's litle one so-so sajala. Yg tu sy beli yg kecik. Lama dah yg tu. Jingle jungle ada 1. So-so jgk yg tu. Ais cepat cair. Xleh simpan lama2. Boleh rosak.guna kejap2 ok la.jgn lebih 7 jam. Rosak stok.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...