Wednesday, July 31, 2013

Appoitment at Damai Specialist Centre

As Salam,


Hari Isnin hari tu, Adam punya second dos untuk rotavirus. So, this is my first time bawa Adam review di sini, sebelum ne MIL dengan Ijam yang bawa. So, aku blur sikit hahahaha. Bila nurse minta buku aku blur, minta buku apa ini. Rupanya buku yang bawa pergi klinik kesihatan tu. kahkahkah. Aku pikir ada buku khas lagi. Rupanya dia mahu note sana Adam ambil extra imunisasi. Aku argue Ijam lagi, sini farmasi lah bukan cashier. Ijam like "dia first time datang diam-diam jak". hahahaha So okey lah, macam entry sebelum ne Adam senang ja kasi makan ubat asal kan dia dalam posisi duduk, dan biar dia hisap sendiri dari syringe tu. Dont ever push him. Masa dos pertama tu dia hisap macam biasalah. Yang second dos ne pula, dia tidur. Doctor kacau kacau pun nda mahu bangun. Dia ne penat the night before dia nda boleh tidur. Batuk kuat. Nanti cerita. Doctor guna syringe, walaupun tidur dia tetap hisap, pikirnya kali susu. Kasian anak mama. hehehe
aksi dlm kereta otw to hosp
siap terhantuk di dashboard lg. huhuhu
masa dlm kereta ne la kami perasan dia ada gigi suda
Next appoitment di Damai 30 September, di Kinarut maybe dekat dekat tarikh ne jugak. Di Hospital Likas 5hb Ogos ne, untuk last review dengan pakar. o0o0o0 malasnya bertunggu tunggu. hahaha. Dan last juga check mata on October/November gitu, lupa mama. hehehe. Okey pasal batuk Adam tu, dari hari pertama/kedua Ramadhan, Adam sudah start batuk-batuk selesema. Aku rasa campur hari tu pergi Damai tu, 4 kali jumpa doctor sudah. Doc Izz cakap paru-paru clear. Ciri-ciri asma macam ada since Ijam kan ada bronchitis, aku pun ada mild asthma masa kecil. Tapi Adam bukan sesak nafas segala cuma batuk tu teruk masa malam. Doc Izz cakap ne more tu alergic. Maybe habuk, orang merokok (baba kena berentilah sayang), sejuk, etc. Aku rasa bersalah sangat, sebab masa lepas bersalin hari tu aku memang mahu beli air purifier lepas baca di redmummy. Aku rasa harga di reasonable apa tapi entahlah benda bukan bukan boleh pula beli. Soon k Adam, 2-3 minggu lagi mama belikan k. Bincang with baba dulu. hehehe Pasal air purifier tu boleh baca sini http://redmummy.com/tag/sharp-air-purifier/.
mama's ootd
syria : bawah ofis
top : thepoplook
bottom : uniqlo
So, apa perkembangan terbaru Adam??? Dia boleh duduk tegak, kalau pergi beli barang rumah boleh letak Adam dalam troli. Dan bila berlaga dengan troli orang yang ada budak juga, dia akan berkerut dahi macam budak tu bersalah. hahahaha. Dia asyik mahu berdiri, apa ja tempat boleh buat dia berpaut dia akan berdiri, bila dia sudah berdiri, kalau kita kasi lepas pegang dia dia pun akan kasi lepas tangannya. Jatuhlah jawabnya. Terlampau berani. Bersilih ganti lah high pitch di rumah tu. Dia balik-balik jatuh. Tapi nda nangis. Kami ja over hahahaha. Dia start bergerak dari pelan pelan sambil berpegang. Adakah dia mahu berjalan sudah? hehehe berdebar mama. Merangkak laju sudah, sampai luar rumah sudah. Dia suka duduk di luar  sambil kejar semut. ada angin angin kali kan. Boleh cakap mama, nenek, nenen, baba and adalah dia mumbling sendiri. Paling latest, baru tahu masa on the way pergi Damai ne, ada gigi sudah. hahahahahah

Patut hari tu demam 1 hari. Selalunya kalau aku ramas gusinya, dia nda marah. Sekarang nda boleh langsung, rupanya ada gigi sudah. Masa tu bermain main dengan babanya dalam kereta. Berabis ketawa, eh macam ada something. Bila aku mahu kasi masuk jari dia nda mahu, bila dia ketawa lagi, betul-betul nampak. Yayyyyyy. Doc Izz cakap dia akan tumbuh 2 sekali. We are happy, nanti balik ne mahu ambil gambar 1st tooth Adam. Tapi mama takut juga, mesti kena gigit gigit ne nanti. Ampun lah mama Adam. Ampunnnn hahahha

ok la, ntah apa yang aku merepek ne. tengok la gelagat Adam ne, lepas dari Damai kami terus pergi cari baju melayu baba, sekali babanya mahu juga kasut raya untuk Adam. Sekali balik rumah, atuknya belikan 1 sandal lagi. So, total semua kasut Adam 6. Yayyy mama suka. Nanti mama buat collection kasut Adam k. Lepas semua selesai, patah balik rumah then rush to airport. Back to Putrajaya untuk kali yang terakhir. jeng jeng jenggggg
tunggu baba cari kasut adam
adam suka dlm stroller tp jan lama pit stop
can u see dia bole kasi kluar tgnnya dr belt
the striking flat shoes mama from lacoste

lepas ketawa2 lompat2 makan2
terhantuk d dashboard, d cermin segala
c kawan kepenatan lantas tertidur
mama pun ikut tidur
selamat kereta mpv
mcmd  rumah juga kami tidur hahahaha

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...