Wednesday, July 17, 2013

Adam Is Now Six Months Old (Why so fast babyyyy???))

Salam Alaik,


Macam lama pula nda cerita perkembangan terbaru Adam, Alhamdulillah perkembangannya semakin hari semakin banyak. Adam sudah start untuk merangkak, belajar untuk duduk sendiri, paling latest dia boleh berdiri sendiri bila letak dalam cot nya. Pantang orang makan dia pun mesti mahu di suap suap. Cuma dia sakit selesema batuk dan demam. Ne second time Adam sakit, mama risau sayang, ikut hati mahu jak cuti jaga Adam sepanjang masa. Tapi Adam getting better kan, demam mahu pandai lah tu. hehehe

Syukur anak ne membesar dengan sangat pintar, teruskan perkembangan mu sayang. Baba dan mama nda sabar sabar tengok apa lagi next Adam pandai, walaupun kami sudah berpikir macam mana mahu adjust bilik tu kalau Adam sudah pandai bongakr bongkar barang. hahahah. Tu belum mama mahu tambah perabot lagi dalam bilik. hehehehe

ne masa dlm kereta
bising2 rupanya maw dekat babanya
maw kiss2 siap bunyi errmm errrmm
kiss sambil jilat muka
lepas tu geram tengok rambut baba berdiri2
kiut jak gamabr 1st tu kan
ohhmyy Adamm
ne sil send gambar ne
the day bila Adam start merangkak
tengok umpanan nya tu
suka la tu diaa
nda payah beli toys mahal2
dia suka bedak, botol mineral, bakul as toys
hahaha
arrrrr ne paling mama nda pecaya
berabis melepaskan diri
rupanya maw duduk di bawah (dlm kereta ne)
sudah duduk maw minta lepas tangan lg
tengok puas hatinya tu dapat berdiri duduk
ne salah satu benda yang buat dia diam
korek telinga!!!!!
hahahah ada lg sampai ternaik2 matanya
tp nda sempat snap
penghibur hati mama dan baba

4 comments:

  1. Comelnya Adam. Ih Ted, yang pasal korek telinga tu kan, anak buah lakiku pun suka dikasi korek telinga, pandai korek telinga sendiri ni. Satu hari, dia korek telinga di atas katil, pastu terjatuh dengan putik kapas termasuk dalam telinga dia. Bawa pergi SMC, terus minor surgery. Bahaya betul.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya mmg bahaya tu. apa lg budak buat sendiri. yg adam ne pun aku xberani kurik, ne dluar2 ja kasi geli2 dia. tu yg kesukaan. hahaha. at least ada berapa saat dia maw diamm

      Delete
  2. besar sdh Adam.. banyak kepandaian dia.. terubat hati mama yg jauh :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la. asal blik ada ja kepandaian barunya hehee

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...