Sunday, April 21, 2013

Car Seat vs Stroller vs Baby Carrier

As salam


Since less than a month kami mahu travel dengan Adam. Kami bercadang mahu beli baby carrier untuk Adam. Aku and Ijam obses dengan stroller bayangkan dulu benda pertama Ijam mahu beli masa aku pregnant adalah stroller. Masa tu baru masuk 7 bulan. Baju apa tiada beli ne tapi stroller sudah. Masa tu di Sogo. Hotel nda la juga jauh. Boleh boleh aku tolong Ijam angkat tu stroller. Kahkahkah. Masa pregnant memang aku batak sikit. Aku rasa tu la Adam tu kuat ja.

Kami pergi KL nanti sekejap ja. 2 malam ja. Just mahu pergi Sogo and H&M itu ja niat mama. Lagi pun lepas tu hari Ahad nya aku balik Putrajaya sudah. Alahai susahnya hati. Ohya stroller Quinny Zapp Extra kami bukan jenis sekali boleh folding dia terpisah. So by this year mesti tukar yang boleh folding sekali tu. If ada yang sibuk cakap stroller tu membazir and so on. Pedulikkk la. Sebenarnya kalau jalan jalan Adam selalu tidur jadi stroller tu memudahkan dia tidur lena la.

Dijadikan cerita dulu pakai car seat maxi cosi tu as stroller juga. Hermmm jangan nda tahu sekarang kalau pakai tu Adam asyik angkat kepala ja. Takut betul aku. Jadi kami decide maxi cosi remain as car seat saja. Then we started to use quinny. Yayyyyy stroller idaman. Hahaha

Eh apa sudah cerita aku ne. Ceritanya mahu bagitahu Adam ada baby carrier. Hahahaha. Beli di Chicco. Aku sebenarnya nda berapa bha brand Chicco ne, tapi kalau review barang nya tahan lasak lagi pun aku sudah terjadi member. Ne masa cari tilam Adam la. Punya susah cari tilam baby cotnya. Sebab ikea mesti fit ikea. Selamat jumpa. royal mastress lagi. Macam orang tua la Adam hahahah

Masa test tu menghadap dada Ijam, jadi Adam terus merengek. Dalam hati aku alaaa Adam nda suka la ne. Sekali aku cakap dengan promoter dia. Test kasi depan dia. Terus senyum senyum stand tangan nya. Aku ne gayat sikit tengok orang pakai carrier. Seriussss aku calap. Since hari tu memang nda bawa stroller. Terus pakai ar, ya ampun Adam nda mahu tidur, terlampau gembira. Habis semua cewek ditegur. Kalau dia diam diam habis dihisap nya carrier tu. bagus betul mood dia rather than duduk stroller. Tapi aku nda akan pakai selalu baby carrier tu, untuk travel la kali. Like i said, aku ngilu. Hahaha. Lain perasan aku baby gantung gantung. Sekali try try di rumah. Sampai Adam nangis kalau di kasi keluar. Isskhh macam macam bha Adam ne.

Okeylah enjoy some pictures. Yang biru maxi cosi. Yang merah tu quinny. Sebenarnya mahu ambil baby carrier tu. kaler fuschia. Sekali besar mata baba. Hahahaha ala bukan mama kasi pakai baju kaler pink pun dekat Adam. Its baby carrier dowh. Okey lah mama ambil merah. Hahahaha








4 comments:

  1. Ted, ko ada 2 stroller! wahh cantik la. Manjanya adam. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe. Excited lebih kan. Mmg manja budka tecik ne

      Delete
  2. Ted, kalau aku lebih suka pakai baby carrier kalau jalan2.. rasa macam selamat lagi baby.. hehe
    comel Adam.. muka excited + happy betul dia dalam gambar last tue..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe aku ngilu bha. Tp dia excited plak. Abis suma brg dia pegang2. Klu d stroller mcm tkurung kn. bosan dia hahaha

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...