Friday, April 27, 2012

Second Pregnancy Second Misscarriage

As Salam

Tiada idea betul la maw tulis entry part ne. Di mana maw start ne. Aku rasa kawan-kawan di FB tahu kan. Aku misscarriage kali kedua. Genap setahun selepas keguguran kali pertama setahun yang lalu. Ne story masa first misscarried I'm mom to be but.... Punya susah mahu ingat, kah aku yang nda mahu ingat kan. hehehehe. Yala benda-benda sakit ne malasnya mahu ingat.

Kalau siapa follow blog aku mesti tahu bulan Mac adalah bulan yang aku paling ber outstation. Kira macam beberapa hari jak ada di rumah. Masa tu balik KK pun nda dapat. Terlampau pack, nda kan balik weekdays kan. hehehehe. Start aku pergi Miri lepas tu sepatutnya tiada masa balik KK the next weeknya kena pergi Kuching dan Sri Aman. Tapi meeting habis awal di Miri aku tukar ticket then fly back to KK. Seminggu lebih lepas tu pergi Kuching pulak start sana sebenarnya aku sudah rasa lain. Tapi biasalah kan. Aku tunggu setahun tiada apa-apa nda kan rasa lain sikit aku terus rasa ada kan. hehehehe. Yang aku tahu aku mahu makan jak. Tapi aku memang kuat makan pun. Aku masa tu mahu cari asam jak. Tapi aku nda makan jugak, takut gastrik datang. Masa di Sri Aman dapat cari asam. Yayyyy makan 24 jam. hehehe

Lepas dari Kuching aku terus direct ke Sri Aman, sana aku betul-betul nda selesa. Aku start rasa kencing kotor. Balik Putrajaya aku pergi lah check untuk kencing kotor. Doc claimed aku nda sampai untuk kencing kotor tu, tapi simpton aku more to kencing kotor. Lagi pun history aku pasal kencing kotor ne memang teruk pun. Doc tu tanya period semua, dia cakap, "saya rasa u pregnant la puan". Aku pun cakap impossible. Period belum due lagi masa tu. Speaking of hospital gov, sudah tahu gitu dorang nda check pun kan air kencing untuk pregnancy padahal cek air kencing jugak. Kalau di private mesti dia cek semua suda. Nda apa lah.

Beberapa hari lepas tu kami ke Bintulu pulak, masa di Bintulu ne aku nda excited macam pergi outstation sebelum tu. Rasa mahu marah jak. Rasa mahu menangis. Aku balik dari Bintulu, besoknya aku balik KK. Balik KK pun untuk kerja jugak kena pergi Lawas. Jadi sepatutnya Mr. Ejump ikut la. Tapi aku sampai KK dua hari awal dari hari aku patut pergi Lawas, jadi aku pun saja-saja buat utp sendiri. Nda sangka pulak positif. Masa tu aku pikir mesti salah ne. Selama ne cek negatif jak. Mr.Ejump cakap terima la rezeki Allah mahu bagi.

Tapi hati aku nda sedap, sebab punya banyak aku travel, jalan pergi Sri Aman jangan cerita lah. Masa balik dari Bintulu pun flight landing terhentak yang amat-amat. Masa tu aku da sakit-sakit perut. Tapi dalam pikiran aku masih set aku kena kencing kotor. Tibalah hari aku patut bertolak ke Lawas. Sepatutnya dalam jam 3 petang gitu kami mahu jalan. Tapi dalam jam 11 gitu ada darah sudah macam dulu. Aku memang nda panic sebab aku tahu ne mesti kes sama. Aku ingat lah darah yang keluar dulu sama dengan ne. Aku call Mr. Ejump yang masa tu kerja then terus pergi Rafflesia Hosp. Appoitment pulak jam 3 petang. Untuk tunggu sampai jam 3 tu kami singgah di Permai Poliklinik Asia City, Dr. Lim is my personal doc. Dia tahu semua record aku. Bila dia cek air kencing pun kabur sudah, yang 'benda' tu mahu turun da. Scan pun masa tu masih nampak kantung dia.

Lepas tu baru patah balik ke Rafflesia walaupun ada appoitmnet dalam jam 4 lebih juga baru boleh masuk. Ne la aku malas part buka-buka seluar ne. huhuhuhu. Doc tu siap nampak 'benda' tu sudah turun tunggu masa untuk jatuh sepenuhnya. So aku nda payah D&C. Kesakitan tidak seteruk masa first misscarried. Yang tu mahu bernafas pun sakit, tidur jak la jawabnya. Yang ne langsung tiada pain killer atau jarum-jarum macam hari tu. Doctor cakap aku cukup kuat untuk guna antibodi aku. hehehe. Kah doctor tu cuba naikkan semangat aku.

Tiga hari lepas tu, kantung jatuh. So aku senang hati lah jugak Tahu tiada yang tertinggal kan. Datang jumpa balik pakar check semua okey then baru kena bagi antibiotic. Bukan 1 jenis tapi 2. adoiiiii. So doc advised me untuk cuba lagik after 4@5 months after ne. Tapi aku nda berharap lah. Kalau ada rezeki ada lah. Yang penting aku dan Mr. Ejump sudah berusaha kan.

Nda kisahlah kalau orang-orang cakap aku memang sengaja mahu jatuhkan dia kan. Ya la kamu lah betul. Kamu macam mahu ambil kerja Tuhan. Mahu mengadili aku. Aku yang rasa, aku yang tahu perasaan itu. Perasaan tidak berapa mendalam, sebab yang ne kita sudah bersedia kan. Dua tahun sudah setiap kali birthday aku akan MCs. Doakan lah next year tidak. huhuhu.


ne first outing lepan pantang :p
pizza pizzzaaaaaaa
berliur2 maw mkn since smpi kk
theemokkk knnn

Notes :: Kali ne 6 weeks. Hari tu 8 weeks. Kalau ikut first 'baby' hari tu masuk 5 bulan da. Bayangkan baby ada 5 bulan terus termegandung lagi. Wahhh setahun satu. hahahah :p
Read more...

Thursday, April 26, 2012

Dinner @ Mango Tree Restaurant, Kuching

As Salam,

Okey ne maybe entry terakhir pasal outstation aku pergi Sarawak. Macam malas sudah maw cari-cari gambar lain. Okeylah mari bercerita. Hari terakhir kerja di Kuching, kami menikmati hidangan makan malam yang amat-amat mendebarkan. hehehehe. Sedaaaaapppp~~~ Kali ne kami nda lupa maw ambik gambar. Sampai semua yang satu meja paham sudah, asal ada dish sampai dorang kasi ingat lagik ambik gambar. hehehehe. Aku nda taw Kuching ada makanan yang sedap-sedap. Restaurant ne pun ala-ala romantik jugak. Keadaan dia memang nyaman lah. Hope to be back here again. Ok lah enjoy our dishes. Jamu mata jak la ar. hehehehe

another dinner
dress n pashmina sama mcm previous dinner
cardigan jak len

keterujaan  yg melampau
ketika melangkah masuk
the deco
our table. Sebelah kana aku both orang Sabah
Vendor yg banyak membantu
ne something mcm kerabu
tp dia guna limaw bali
ada udang kering sikit wif bwg2
sesuai as appetizer
Nasi goreng chinese style
Ikan yang d tabur sambal mangga
aduiii garing2 lagik
kalau drumah confirm isap2 kepala ikan tuu
Lamb chop
Sayur campur
Udang nda taw msak apa
tp confirm sedap
yg ne ikan steam
my friend @ the entrance
Note :: no watermark. Sebab semua gambar-gambar bukan hak milik saya. Ambik from my friend :))


Read more...

Wednesday, April 25, 2012

Chillipeppers Restaurant, Kuching Superb!!!!!

As Salam

Cerita pasal Sarawak nda habis lagik. Due to cuti terlampau lama hari tu. Pasal aku cuti lama pun belum update lagik. hehehehe. Okeylah sambung cerita pasal makan-makan di Sarawak. Jangan pengsan tengok gambar k. Pingsan sebab terlampaw sedap. Bayangkan hari-hari kami makan sana tanpa sedikit rasa bosan. Lepas tu sampai Sri Aman pun masih terngiang-ngiang kesedapan makanan di sini. huhuhuhuhu. Lokasinya sangat dekat dengan hotel yang kami tinggal. Jalan kaki nda sampai 5 minit. Yang best makanan akan nampak biasa tapi sekali rasanya perghhhhh~~~ Kalau datang lagik Kuching confirm datang sini lagik. Gambar yang tiada watermark tu sebab dari camera colleague aku. hehehe. Okeylah, sekarang aku nda suka suda maw type panjang-panjang. Sebab aku simpan beberapa entry untuk aku tulis panjang-panjang. huhuhuhu

lunch sebelum btolak ke sri aman
milo dia special.
dia mcm taruh fresh milk.
ee sdap laaa
chicken porridge
rasa dia mcm bubur ibu2
air bandung pun nampak sedap
sooo pekat
yeahhh air longan fav akuuu
mushroom chicken rice
must tryyyyy
Dinner kami
Black pepper chicken rice
superb
Sup jagung version lain
tp sedap jugak
sup jagung fav version aku
ne di hotel.
saja maw kasi tnguk sebab telampaw fav ne
this is the restaurant
Okey balikk dengan terhoyong hayangg
lepas kenyang
heheheh


Read more...

Tuesday, April 24, 2012

Kisah Di Sebuah Kedai Mainan

As Salam

Hari tu masa berkesempatan balik KK lepas dari course @ PD, adalah sempat berjalan kebetulan sudah janji dengan sepupu-sepupu kecik untuk beli mainan. Dijadikan cerita kami pergi kedai mainan di 1B, Mr. Ejump cakap aku cari yang untuk yg perempuan dia cari untuk lelaki. Aku pun tengok-tengok lah. Sebelah aku ada seorang budak dengan mak dia. Dekat jak dengan aku. Conversation dorang macam ne la. Masa tu mama dia ambik satu patung ala-ala barbie untuk anak dia.Tapi yang biasa punya.

Anak :: Mak yang ne murah?
Ibu :: Ya...
Anak :: o0o0o boleh lah beli?
Ibu :: Boleh....

Masa aku dengan tu bergegar jak badan, airmata maw jatuh jakk. Melihat kehidupan orang lain kan. Mungkin itu jak kemampuan ibu bapa budak-budak tu. Tapi alhamdulillah dia dikurniakan anak yang tidak melenting walaupun dibelikan hadiah yang murah. Sopan sangat budak tu. Aku pernah terpikir kalau ada anak perempuan, maw buat rumah barbie pun sayang buat lahhhhh. We waiting for so long to have a kids. Duit boleh cari. Tapi melihat dua beranak tu cukup membuat aku sebak.

Masa keluar dari kedai, aku pun kasi cerita dengan Mr. Ejump. Dia cakap kenapa aku nda kasi beli jak budak tu mana dia maw. Aku nda tahu pun mana mainan yang dia mahu. Aku nampak pun mainan yang mama dia mahu belikan. Kedai tu mainannya murah-murah jugak. Pikiran aku melayang-layang lepas tu. Sampai rumah aku cakap dengan Mr. Ejump, aku nda maw la berhenti kerja. Nanti aku tiada duit maw kasi beli anak-anak kita segala keperluan. Aku nda sanggup bila anak minta itu ini aku nda dapat bagi. Aku nda sanggup, sebab aku tahu aku mampu kalau aku berusaha lebih lagik. Untuk budak tu, kakak doakan semoga anda menjadi anak yang solehah menjadi anak yang bakal menyara ibu bapa satu hari kelak. Nda apa nda dapat apa yang adik mahu sekarang, sebab satu hari nanti Allah bagi sesuatu yang lebih di bahagian lain. InsyaAllah. 

Read more...

Monday, April 23, 2012

Flash and Multimedia Course @ PD

As Salam,

Selepas bercuti panjang di KK aku cadang maw post cerita-cerita semasa aku di KK la, tup-tup aku pulak kena pergi course di Port Dickson.. Aiyokkkkk. Ahad sampi Putrajaya Isnin pergi Port Dickson. Jumaat balik lagik KK dan semalam baru balik sini balik. hikhikhikhik. Saya suka balik KK hari-hari balik KK. Iskhhhhh, nanti lah aku ingat apa aku maw cerita tu arrr. Lupa sudahhhhhh. Yang ne cerita ringan-ringan masa pergi course di PD. Course ne pasal flash and photoshop. Aku paling nada suka lah grafik-grafik  dan multimedia ne. Lenguh otak aku. Pikir maw abes jak. 

Perjalanan ke PD

Apartment kami ada 3 bilik.
Seronokkkkkk
Lobby
me n Oney
Melawat bilik kursus
huhuhu mcm YB
1st day
after breakfast
mari jadik student balik
syria :: tamu2 bawah ofis
top :: mng
bottom :: mng
beg :: guess
pump :: vincci
pose lepas dinner
top :: the poplook
bottom :: mng
ne tempat karoks.
ne tempat lain. hotel yang aku stay masa aku course last year
kami pergi sana untuk karaoke jak.
hehehehe
ne cegu suru buat kereta yg ada tayar yg boleh bergerak
tp aku nda dapat
so i end up wif kereta yg ada mekanik di bwah
clever kan @_@
oyaaaaaaa
kami bumped into rozita che wannnnnnnnn
mula2 dlm lift.
cantiknya mcm barbieeeee
mari sium2
hahahaha
sesi bgmabar dgn beego.
2nd day
boring gilakkkkkkkkkk
random pictures of us
random pictures of me on 1st day
keseluruhan kursus kuuu
ne la 1st dress aku beli yg buat aku terus gilak pakai dress
i stop wearing dis sbb mr. ejump boring suda.
now ble pakai balik sudaaaaa
syria :: tamu2 bawah ofis
cardi :: mng
dress :: nichii
beg :: guess
Kesimpulannya, aku nda akan masuk kursus begini lagik. Dua kali sudah ikut. Tolong laaahhhh jangan bagi kursus begini lagik. Ok?? I'm doneee

Read more...

Tuesday, April 17, 2012

A Dress Turn To A Skirt

As Salam,

Aku lama suda suka tengok orang pakai high2 cut ne. Macam jeans yang paras dada suda tu. Nda taw la apa nama dia. Tapi aku sedar jugak aku macam mana. Nda ngam pakai gitu. Pakai jeans biasa pun nda boleh button, ada hati maw pakai jeans begitu kan. Macam cerita aku entry-entry lepas, kalau tiada kerja aku akan test-test baju aku dalam wardrobe. Try to mix and match yang nda pernah di buat. Then aku terperasan ada satu skirt yang nda terpakai. Actually dia 3 quarter dress. Kalau pakai as a dress akan tingkai (hanging) pulak. Kalau pakai as skirt biasa terlampau-lampau jadi penyapu pulak. Rupanya boleh kasi naik-naik lagi.

Bila sudah tahu macam mana maw pakai tu dress @ skirt. Aku pun datang kegilaan mencari baju-baju yang sesuai. Memang berharga lah MC aku dua minggu. hahahahaha. Dalam wardrobe baru ada 4 helai baju yang ngam pakai tu skirt. Skirt tu bawah RM20 ja aku beli di Sungei Wang. Mr. Ejump suruh cari lagi dress tu. Cari-cari di mng memang tiada. Tapi ada satu tu aku tertarik skirt dia. Tapi macam susah jak maw kasi mix and match. Eeeeeeeeeeee can't waittttt nanti maw beli tunggu balik KK lagik. 

Okeylah, kalau entry ne tiada bagi manfaat sama kamu pun, baca jak la. Sapot sa bhaaaa. hahahahaha. Sokong kegembiraan aku semasa berada di KK. Fuhhh seronokkk. Okey mari tengok gambar-gambar :))

Guna Instagram
addicted yg amat2



Syria :: tamu2 bawah ofis
Top :: mng
skirt :: no brand
bag :: mng
pump :: vincci
sateen Shawl :: TLTS :: RM10 only
Top :: mng
Bottom :: that dress again
bag :: vincci
pump :: vincci
Budu ka apa tu pemadam apai ada di situuuuuuu

creeeeepy but i love it




Note :: Gambar2 boleh di dapati dalam instagram sa. Cari TEDINSPIRED. Kalau ada maw cari lah. Kenapa trip artis kau Tedddddddddddd. hahahahah

Read more...

Monday, April 16, 2012

Hari Mencari Kasut Sedunia

As Salam

Mr. Ejump telah mencari kasut ala-ala remaja nya dari hujung tahun lalu lagik. Since that aku sudah beli dalam empat pump shoes. Dia masih nda jumpa-jumpa yang kena di hatinya. Sakit kepala aku. Dari KK cari sampai KL sampai KK balik. So kalau orang cakap perempuan cerewet, lelaki atas lagik dari cerewet. Which is aku nda taw apa. Tapi aku suka jugak lah dia mencari-cari aku sempat rembat barang-barang aku. hehehehe.

So aku rasa tahun ne Mr. Ejump decided untuk muda kembali seperti zaman-zaman sebelum kenal aku. hahahahahaha. Jalan dari satu mall ke satu mall hanya mencari sepasang kasut memang hebat. I'm not that type. Aku nampak aku suka aku beli. Kalau tiada aku akan pilih lain. hehehehehe. Lain kali baru cari lagi. So I'm excited to see her first step using that Converse. Masa kami pergi cari-cari di butik Converse sama di kedai-kedai yang ada jual. Aku terus terasa mengambit memori terasa masa umur 16 tahun. Masa tu aku maw semua one set Converse. Dari purse, beg sekolah, pencil case, kasut, beg jalan semua lahhhh. Baru tu semua satu jenis kaler biru arrrr. Dulu aku minat baby blue. Dulu kalau nda dapat Converse nda maw pergi sekolah. hahahahhaa. Gilaknya aku duluu, yang aku tahu mesti ada. Lupakan kisah-kisah muda remaja yang nda tahu nilai duit masa tu. Terus aku terbayang, nanti anak aku minta kasut sekolah harga rm100++ macam aku dulu. Mesti rasa macam ada batu hempap dada kannnn. wuarggghhhhh

Jadi bila Mr. Ejump suda pakai kasut Converse nya, aku pun terasa mahu ada satu. Tapi tu lah, mesti jarang pakai. Yang boots pun belum terpakai-pakai lagik. Belum ada keberanian. hehehehe. Okeylah enjoy our pictures. Gambar aku akan nampak lain dari yang lain. Aku guna jeansssssss. Ya been long longggggg time nda dress up macam ne. Ne semua Mr. Ejump yang susun. So aku nda tahu bila lagik kemeja tu aku pakai. hahahahaha., Okey daaaaaaa

Purplicious bebyy


@ Converse Boutique Suria Sabah

qs + purple + recaro = my man
aku saja kasi tnguk aku edit2 guna pixlr
a man with a ring
 Pashmina :: Pashmina Cinta Elysa :: RM15 only
Innerneck :: TLTS tp suda sold out
Top :: Roxy
Bottom :: levi's
Pump :: Vincci




Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...