Friday, March 23, 2012

A Journey From Kuching to Bandar Sri Aman

As Salam,


Kerja di Sarawak tidak berakhir di Kuching, kami bertolak ke Sri Aman pada hari Ahad untuk kerja di sana pulak. Kawan-kawan dari HQ yang lain sudah balik, tinggal aku berdua dengan seorang kawan. Aku sebenarnya berat hati maw pergi sebab perjalanan mengambil masa 3 jam lebih, aku pikir lah di mana maw berenti maw buang air kecil. Nanti maw cari makanan yang halal yang okey lagik. Tapi demi tugas kan. Tapi alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Cuma aku ada terasa lah sakit perut sikit sebab tahan maw buang air kecil kan. Itu biasa kalau aku travel jauh-jauh. Dan kerana sakit berpanjangan, semalam aku terpaksa jugak pergi clinic. I hate to take antibiotic, but i have no choice. Kalau sudah kencing nda lawas, maw kasi bersih lah tu kuman. :(((

So enjoy our journey. Credit to myself kerana berani pergi. huhuhuhu. Dia kinda small town macam Beaufort la jugak. hehehe. Sebelum tu maw cerita, keistimewaan Sri Aman adalah benaknya. Dorang cakap benak ne macam air atas air. Kira macam ombak di sungai lah. Ya la selalu ombak di laut. Kejadian istimewa ne berlaku di Sungai Batang Lupar. Pesta Benak nanti akan diadakan dalam awal bulan April. Kira acara tahunan. International event lagi tu. Thumbs up Sri Aman :))

the journey started

Gambar dulu kita
hehehe
my colleague @ the back
welcome to Sri Aman
the road
Memasuki bandarnya
banyak betul burung ne di sini
Safely arrived :))
the hotel building
Hoover Hotel, Sri Aman
Bilik kami
First time pergi hotel yg provide fruits
hehehe
My colleague in front of Doremon Super Store
doremon buka kedai suda
hehehee
Food court sri aman
masa ambik gambar ne
ramai org keliling kami tengok
'kami bukan buat pengambaran'
huhuhu
Ayam panggang madu
sedappppppp
Makan berurakk surat kabar
mmg nyaman
Kedai2 tutup awal dalam jam 6pm
supermarket Everise bawah hotel tutup jam 9.30pm
kfc dekat jak dengan hotel tutup 10.30pm
So ne la harapan di malam hari
hehehe
Nur Salam Cafe paling kiri
tempat kami beli ayam panggang madu tu
heheheh
Note :: Bandar Sri Aman memang aman dan tenang :)) Dan ini tidak berakhir lagik. Ahab ne akan berada di Bintulu dan Lawas selepas tu. Lawas??? Yeahhhh balik KK!!!

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...