Friday, March 23, 2012

A Journey From Kuching to Bandar Sri Aman

As Salam,

Kerja di Sarawak tidak berakhir di Kuching, kami bertolak ke Sri Aman pada hari Ahad untuk kerja di sana pulak. Kawan-kawan dari HQ yang lain sudah balik, tinggal aku berdua dengan seorang kawan. Aku sebenarnya berat hati maw pergi sebab perjalanan mengambil masa 3 jam lebih, aku pikir lah di mana maw berenti maw buang air kecil. Nanti maw cari makanan yang halal yang okey lagik. Tapi demi tugas kan. Tapi alhamdulillah, semuanya berjalan dengan lancar. Cuma aku ada terasa lah sakit perut sikit sebab tahan maw buang air kecil kan. Itu biasa kalau aku travel jauh-jauh. Dan kerana sakit berpanjangan, semalam aku terpaksa jugak pergi clinic. I hate to take antibiotic, but i have no choice. Kalau sudah kencing nda lawas, maw kasi bersih lah tu kuman. :(((

So enjoy our journey. Credit to myself kerana berani pergi. huhuhuhu. Dia kinda small town macam Beaufort la jugak. hehehe. Sebelum tu maw cerita, keistimewaan Sri Aman adalah benaknya. Dorang cakap benak ne macam air atas air. Kira macam ombak di sungai lah. Ya la selalu ombak di laut. Kejadian istimewa ne berlaku di Sungai Batang Lupar. Pesta Benak nanti akan diadakan dalam awal bulan April. Kira acara tahunan. International event lagi tu. Thumbs up Sri Aman :))

the journey started

Gambar dulu kita
hehehe
my colleague @ the back
welcome to Sri Aman
the road
Memasuki bandarnya
banyak betul burung ne di sini
Safely arrived :))
the hotel building
Hoover Hotel, Sri Aman
Bilik kami
First time pergi hotel yg provide fruits
hehehe
My colleague in front of Doremon Super Store
doremon buka kedai suda
hehehee
Food court sri aman
masa ambik gambar ne
ramai org keliling kami tengok
'kami bukan buat pengambaran'
huhuhu
Ayam panggang madu
sedappppppp
Makan berurakk surat kabar
mmg nyaman
Kedai2 tutup awal dalam jam 6pm
supermarket Everise bawah hotel tutup jam 9.30pm
kfc dekat jak dengan hotel tutup 10.30pm
So ne la harapan di malam hari
hehehe
Nur Salam Cafe paling kiri
tempat kami beli ayam panggang madu tu
heheheh
Note :: Bandar Sri Aman memang aman dan tenang :)) Dan ini tidak berakhir lagik. Ahab ne akan berada di Bintulu dan Lawas selepas tu. Lawas??? Yeahhhh balik KK!!!


Read more...

Thursday, March 22, 2012

Dinner @ Babaganoush Restaurant, Kuching + Kek Lapis Dayang Salhah

As Salam,

Hari pertama sampai kami telah dibawak dinner di salah satu tempat famous di Kuching. Orang sana lah bagitau. hehehehe. Mula-mula makanan datang, memang rasa tiada satu pun pandai makan. Aku kan pilih makan. Tapi sekali sudah rasa, ya ampunnnnn sedap nya. Hilang rasa malu sebab lapar yang amat-amat. Tiada apa yang maw diceritakan, just maw share suasana dan sedikit-sedikit dishes dia. Kelaparan membuatkan kami lupa maw ambil gambar. Bergegar-gegar sudah, mana ingat. huhuhuhu. Butter prawn paling mengancam. Malam tu tidur senyum-senyum sebab makanan sedap-sedap. hehehehe

Lepas tu singgah la tempat Kek Lapis yang pemes, Kek Lapis Kak Salhah. Orang lain sibuk memborong. Kami sibuk test. Memang sedap. Bukan tahap test sampai tahap makan-makan macam hari raya sudah. Campen kan. hehehe. Kami nda beli sebab kami akan travel ke Sri Aman lagik. Nanti berkulat pulak kena panas.

Senyum jak la wlupun kelaparan yg amaaatttt


wif Kak Ros
Ok maw sampai sudaaaaa
Do ur 1st step Ted.
hahahha
Try to express some kind of poker face
hahahahaa


Obor2 yg sedap kwn aku ckp
Bos ckp, selalu dia sengat kita, hari ne kita makan dia.
hahahha
dari nasi ke kanan.
obor2 - kwn aku ckp sedapppp. aku nda pndai
ikan siakapp msk stim
kari ikan if im not mistaken
butterprawn - aku paling mknnn. paling sedappp
sayur midin - mcm paku pakis tp lg sedap
last tu tauhu - pergh sedappp
Depan restaurant
Nah bersila la kamu test kek lapis dia
hahahaa
dlm ne suma konfirm sedapppppppp
Ramai org masa tu
jd dorang nda perasan kami berabes menge test
hehehehe
Its me
buat2 mcm beli
hahahahah

Note :: kami ada bha jugak beli tapi masa balik dari Sri Aman. hahahaaha

Read more...

Wednesday, March 21, 2012

Outstation Again To Kuching

As Salam

Seminggu sudah kan nda update belog. Aku berada di Sarawak Bumi Kenyalang since hari Rabu minggu lalu. Hari ne baru masuk kerja. Seminggu berada di tempat orang. Paling best makanan di Kuching dan Sri Aman memang sedap. Yeahhhhhhh!!!! Nanti aku share di mana tempat-tempat aku makan. Nanti siapa maw datang sini, boleh jadikan panduan. Sambil-sambil kerja kita tengok-tengok tempat orang. hehehehe. Macam banyak update pasal outstation kali ne. Yala banyak tempat kami makan. Jadi banyak lah cerita. Baru maw cerita pun berliur-liur sudah. Eeeee sedap laahh.

Tugas bermula pada hari Khamis. Oleh kerana kami sampai dalam pagi hari Rabu. Jadi panjang lah kaki pergi jalan-jalan sekitar Waterfront, Kuching tu. hehehe. Masa di Kuching kami ditempatkan di Grand Continental Hotel. Jauh sikit dari pusat bandaraya. Aku nda cadangkan untuk orang pergi bercuti-cuti tinggal sini. Taxi pun mahal, samalah macam di KK kan. hehehehe. Oklah. Biarlah gambar menceritakan segala galanya. Macam Yuna cakap, dalam setiap gambar ada lagu. Kah kah kah kah~~~

@ KLIA
Ready to flyyy~~~~
Attire for today :-
Syria - tamu bawah opis
Top - mng
bottom - mng
bag - zara


Itu hotel tmpat ai stay
Grand Continental Hotel
My room
Besarkan. Kalau boring boleh pindah2 katil. huhuhu
Besar kan jugak tp kinda old skool
Tp aku ok. Free kan :)))
Ada bathtub :))
Signature Waterfront 
Cruise
Gmbar jak nda naik
Masa 1st day tu kebetulan mcm ada perayaan.
Ne depan hotel kami stay
jln tutup. Kebetulan kami ada dinner dgn urusetia
terpaksa driver ambk jauh. huhuhu


Room service sebab terlampaw lapar on 1st day
Still nda taw maw makan di mana
huhuhuhu
note :: sudah balik baru Mr. Ejump kasi ingat, kenapa nda bergambar di kucing besar tu. Baru ingattttttt. Wuarghhhhh . Ok next nanti cerita di mana kami dinner. Sedaaappp~~~

Read more...

Tuesday, March 13, 2012

Online Shopping :: Tudung Pulak

As Salam,

Ceh ceh cehhh. Tajuk macam betulll. Betul jugak, sudah aku jual tudung maw lagik beli tudung dengan orang lain. Sebenarnya aku suruh Mr. Ejump kirim dua helai tudung untuk aku di sini. hehehehe. Mr. Ejump pulak hantar parcel betul-betul macam customer punya. Siap lekat sticker lagik. Cuteeeee pulakkk. Tetttttttt. hahahaha
Setiap kali customer maw guna perkhidmatan pos laju, kami akan wrap dengan plastik dulu then baru kertas minyak. Paling last adalah sticker. Supaya senang ingat our business contact, email and FB Fanpage. Plastik supaya item anda lebih selamat, ya la kan selalu parcel berhimpit-himpit. Okey lah, saja maw share. Thankssss :))

Apa yg patut di censored. kita garissssss dia. hahaha

can u see the sticker. so comellllll


Read more...

Monday, March 12, 2012

Office :: Majlis Perpisahan Puan Sabariah

As Salam,

Jumaat lalu, satu perhimpunan bulanan di office aku telah diadakan. Perhimpunan bulanan adalah acara wajib setiap bulan, dan kali ne diselitkan jugak sempena dengan Majlis Persaraan Puan Sabariah. Waahh, seronoknya duudk-duduk dirumah. hehehe. Semoga Kak Saba diberi kesihatan yang berpanjangan dan selamat bercuti-cuti. hehehe. Okey enjoy all those picture. 

Cik MC ari ne :: Cik Tiela

Encik pembaca doa :: Encik Hafizzzzzzz
nanoo nanooo
Pemberi tazkirah :: Encik Rafizi
Kata aluan dari mewakili bos besar
Kenang-kenangan utk Kak Saba
Ucapan dari Kak Saba
from SR
nyummmmm
Potong2
nyummm
Kak Ros, Kak Saba, Kak Timah
Cik MC dan Puan s/u
Kak Faizah,Kak Zie,Kak Ijan, Kak Yus
model2  SPR
Kak Irma, Kak Saba, Kak Yus, Abg Wan
attire for todayyy
Phinkkk phinkkk


Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...