Thursday, February 9, 2012

You Smell Like Mediterranean


As Salam,

Semalam balik Putrajaya sudah. Cerita di Eraman Shop, departure hall tu ada macam sale. So gatal-gatal lah cari perfume. Okey cerita pasal perfume, cukup tertarik dengan perfume collector. Harga perfume kadang-kadang macam harga beg pulak. Kadang-kadang beg lepas diskaun lagik murah dari perfume. Since dalam golongan nda berapa mampu, aku dibenarkan untuk beli perfume di airport sahaja (no tax) dan beli bila habis sedja.

Last beli perfume masa pergi Langkawi, pun beli di airport Langkawi. Tapi sedikit tamak haloba beli dua jenis Pleasures Intense dengan Sensuous (nda taw macam maw sebut, aku sebut sensos(hahaha). Both from Estee Lauder. Aku kalau maw beli something, mesti satu brand jak. Kunun-kunun mengumpul lah. So, senanglah beli make up semua EL. Fyi lagik, aku main beli di airport jak, the reason is di luar terlampau mahal. Kami nda mampu. Huhuhuhuhu. Ok, yg perfume Pleasure bla bla tu memang biasa sudah pakai, cuma Sensos. hahaha. Tu baru coba-coba. Yaaaaaa, i like it moreee. Chedap baukknya dan cepatlah habes. Suddenly itu Pleasures sudah nda boleh pakai. Setiap kali pakai mesti fening. Benciiiii!! Boleh kah if jual as preloved item ar? Masih banyak lagik. Okey forget itu. :((



So, semalam beli perfume Mediterranean from Elizabeth Arden. The reason cari EA sebab Mr. Ejump kalau naik flight selalu kasi beli lipstik lah, lip gloss lah, mascara lah from EA. Dia actually maw beli Estee bha tu. Tapi dia confuse. Hahahaha. Paling funny dia pernah beli kan something like pelembap bibir tu. Aku ne alah sikit sama benda di bibir. Lipstik ka lip gloss mahupun lip balm. Cepat jak pening menyerang. Jadik pandai kah kunun aku pakai pelembap bibir tu. Nda apa lah demi mu sayang, aku pakai jak. Tapi jarang macam ada rasa ne. Huhuhuhu. So now ada perfume dari EA. Masa kasi taw Mr. Ejump, dia tanya lagik "napa nda beli Estee?". Selama ne aku pun maw tanya benda yang sama kalau dia malar beli Elizabeth Arden. Hahahahaha.


Okeylah, kalau perfume ne ngam, makanya tahun depan baru beli perfume lagik. Sebab ada dua botol dalam dia. Thats why beli jugak. Murah dan lebih satu. Hahahhaha. Hari tu masuk Sephora, trip maw beli perfume lain lah. Lama-lama mundar mandir tiba-tiba keluar. Terus bisik dengan Mr. Ejump, "sama harga beg, bagus beli beg. Puas hati aku. Biarlah aku pakai one drop perfume kalau begitu harganya". Hahahahahaha.

Notes :: tapi aku guna bedak muka from bodyshop dan foundation from loreal jak. Kalau yang lain muka ku berlapis-lapis. Syukurrrrr, murah lagik. Hehehehe

2 comments:

  1. aku jual perfume original, dr s'pore, jauh lebih mura dr kedai..no tax, n free postage fee..suma brand ada..(eh..mcm spam la pula kan..hahaha)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe. bha nnti aku gtaw kalau maw. jarang2 beli perfume ne. kalau abes barulah. hehe

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...