Wednesday, February 1, 2012

Putrajaya To Kota Kinabalu AGAIN

As Salam,


Semalam aku selamat sampai ke bumi paling best!!!!! Mana lagi kalau bukan Kota Kinabalu ku shayaanggg~~~ Dan buat pertama kalinya, aku dapat flight 6.25 pm, selalunya aku hanya sempat ambik flight selepas tu, which is jam 9.25 pm. Jauhkan bezanya, aku hanya akan sampai jam 12.00 am. Penattt kan. So semalam, time management sangat tepat. Called taxi jam 4.20 pm, 4.30 pm keluar office. Sampai ERL Station jam 4.45 pm. Maknanya aku sempat catch up train jam 4.50 pm. Train akan turun di Salak Tinggi dan ada shuttle bus menunggu jam. Jam 5.35 pm aku sampai airport. Terus lari-lari ke counter untuk beli ticket. Senyummmm sampai telinga. Lepas tu perut sakit sudah, kelam kabut cari makan. Lidah rasa maw makan fish burger. Singgah tapau di Marrybrown. Masa tu jam 6 pm sudah. Sudah tapau tiada lagik chilli sauce dia. Makan burger ikan tanpa chilli sauce, silap-silap termimpi-mimpi kena kejar ikan. Yewwwww. Dengan muka nda bersalah, aku masuk mcD, "excuse me, ada chilli packet?". Orang tu pun bagi jak. hahahahaha.

AK5112

Some people nda paham dan sudah cakap pun, keep on asking lagik. Napa aku nda beli awal-awal or nda mahal ka aku beli ticket masa maw departure. It is one of the staff benefits. My hubby kan keja AA. Selama setahun  4 empat bulan kahwin ne, dan selalu berulang alik balik. Baru sekali aku nda dapat ticket, masa besoknya christmas. Aku mula-mula maw buat entry pasal tu, sebab satu pengalaman yang tidak dapat dilupakan sebab sampai tidur airport. Tapi, oleh kerana, ia meninggalkan satu kesakitan dari hati yang terdalam, nda payahlah kan. Masa tu down sangat. So, kalau aku letak dalam blog, i'll keep on reading it. Nda bagus untuk kesihatan diri. hahahahaha

Makan masa kapal maw nek.
sbb FA msa tu brada d seat drg
jd nda la kenapatan. hehehe
Jeruk ne harga rm4.50
aku pernah kena rm8++
kalau di kk rm4.50 1 plastik suda
So, last night punya flight sangat tenang. Barisan tempat duduk aku tiada orang, so aku nda berapa stress. Minggu lalu, yang aku balik dari KK pergi KL tu, aku first time kena mabuk kapal. Mabuk kapal ka mabuk udara? Okey aku nda tahu lah. Tapi mabuklah. hehehehe. Punya sakit rasanya. Touch down jak LCCT masa tu, aku cari buah kasi kurang rasa maw muntah tu. Jadi semalam aku sudah prepare jeruk-jeruk. No dairy food or chocolate. Semalam macam maw pening-pening jugak tapi aku terus bawak tidur. Aku pun heran, kenapa selalu travel baru sekarang aku ngada-ngada pandai pening naik flight ne. Jangan pulak pikir aku pregnant, bukan. Belum ada rezeki ku lagik. Kasi doa-doa sedja k?

Seeee
kosonggg kn
Okeylah, until next entry. Besok hubby off day. Rasanya kena bawak jalan ka? hehehehehe


p/s :: macam bukan aku kah yang menulis, selalunya kalau buat entry di KK, mood nya lain. Mood seorang isteri. hahahahahahahaha. Okey baiiiiiii

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...