Friday, February 10, 2012

Night Life :: Pasar Malam @ Kota Kinabalu

As Salam,


Okey mari cerita pasal KK waktu malam edisi Pasar Malam. hehehehe. Kalau orang luar macam dari Semenanjung datang sini, kira ne tempat wajib lah pergi. Kami puas sudah bawak kawan-kawan aku dan kawan-kawan Mr. Ejump datang sini. Atas permintaan dorang. Maksudnya dorang tahu lah tempat ne. Lagi pun kalau maw cari kristal atau buah tangan dari Sabah di sini lebih murah berbanding Pasar Kraftangan (aka Pasar Filipina). 

Pada sesiapa yang ingin ke Kota Kinabalu mesti maw bawa balik kristal kan. Jom tengok-tengok gambar ne dulu. Sebelum tu, pasar malam dekat KK ada dua. Satu di Sinsuran dan satu lagi di Kampung Air. Gambar di bawah ne Pasar Malam Sinsuran, terletak bersebelahan Le Meridien Hotel. Kalau tinggal sini memang kenyang kristal lah. hehehe. Dekat hotel ne ada mall seperti Centre Point dan Warisan Square. So cari makan pun senang. Tapi datang sini, please berhati-hati. Takut peragut ka apa ka. Please k??!!

aku pernah beli alphabet ne
tapi utk bilik bujang
hehehe


Seluar levi's pun ada. Tp immitation lah.
Huuurmmmm
Kasut pun ada
ala-ala Petaling Street la jugak
Jersi pelbagai kelab dan negara punya ada
Keronsangsss
Kalau beli 1 papan@pack tu lagik murah
Aku pernah. 
Kristal
Jan tanya pasal kristal
I dunno anything about it
Beg2 pun ada.
Nanti maw cari macam ne maw jual
Jan lupa beli k. hehehe
sunglasses pn byk
eeee dats meee :p
Amacam??
Mcm 19thn kan
hehehe

Okey next is Pasar Malam Kampung Air. Aku lebih suka sini sebab lagik selesa. Bersih sikit dan luas. Jalan-jalan pegang tangan pun nda terlepas-lepas. hahahaha. Barang-barang jualan masih sama. So enjoy the pictures bebehhh
dari depan
banyak tanglung due to cny
kristal sini lagik banyak pilihan
gerai jual barang serbaguna
hehehe
beg pun ada
baju-baju sabah pun ada
sesuai la sebagai buah tangan
arrr kdg2 kalau nampak org berkerumun ne
dia mcm jual ubat ka
kdg2 dia wat show
mkn mentol la
huhuhu
kalau musim buah
ada jual buah jugakkk
So, kami pusing-pusing pergi pasar malam ne beli apa? Tiada apa beli bangle satu jak. hahahahaha. Saja jak maw hirup suasana malam. :))))

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...