Monday, December 12, 2011

Tentang Dhia On Beautiful Weekends

As Salam,


Fuhhhhh, minggu ne aku nda balik KK. Bergulik-gulik, berkhayal-khayal jak di bilik. Nda taw pikir apa, pikir masa depan rasanya macam gelap jak. hahahahahaha. Ok aku tipu, terlampau lah kalau aku boleh bertahan begitu selama dua hari cuti tu. Sebenarnya, aku habiskan masa tengok cerita Tentang Dhia thru youtube. Adeh punya siuk. Aku start tertengok ne masa course @ Port Dickson. Memang besttttttt!!!

Yang best tengok melalui youtube ne kita boleh baca dulu komen-komen nya. Jadi aku sudah tengok sampai episod 18. Sebab itu jak yang ada di youtube, bila ada komen cakap seram masa Dhia terbangun yang nda jadik mati tu. Pocong kunun, ada yang pengomen tu cakap dia nda boleh tidur. Jadi aku memang budget seram lah ne, sudah la aku home alone masa tu. Aku tengok dulu half way, then berpikir berani ka aku ne. Siap aku liapt-lipat kain sambil berfikir. hehehehe.


Sebab hari tu, pernahlah gatal-gatal hari pergi blogwalking. Sekali terjumpa yg cerita rumah berhantu di Shah Alam tu. Dari awal memang seram, tapi gatal hati baca sampai habis. Sampai sekarang aku masih ingat cerita tu. Masa aku baca cerita tu, malam Jumaat pulak. Terpaksa aku tidur buka lampu, besoknya Jumaat lepas kerja aku terus balik KK. Wuaaarrghhhh. Paling penakuttttttt. Jadi aku tengok jugak episod seram Tentang Dhia tu, padahal nda pun bikin takut. Tertipu aku. hahahahah. Tapi sepanjang maw tunggu part tu, aku buka spec, supaya aku nda berapa nampak. hahahahahahah.


Ok hasil dari menghabiskan masa meninguk Tentang Dhia, aku coretkan sebuah puisi. Huahuahuahuaaaaaa dilayaaannn

Memang aku yang amarah
Aku yang degil
Aku yang kejam
Dan aku yang dendam
Tapi kata tidak pernah paham
Tapi kata sangat bongkak
Tidak peduli soal hati
Hati mahu dipahami
Hati mahu di dalami
Tapi hati kelu ungkapan
Hati mula membengkak
Hati mula merajuk
Bukan kata untuk pujukan
Tapi kata untuk dimengerti
Wahai hati mengalah lah
Lelah untuk selalu menang
Rasa tewas lebih enak
Mungkin.....


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...