Wednesday, September 14, 2011

Raya Pertama Sebagai Bini Orang :))))

As Salam,

I'm backkkkkkkkkkkk!!!!!!!! Raya tahun ne paling excited. First year raya di perantauan aku balik pagi raya tu. Bangla-bangla pergi sembahyang raya aku tarik beg pergi bustop. Taxi tiada semua beraya. Sedih o0o0o0o. Bangla-bangla tu tengok aku macam aku yang orang asing. Huhuuhuhuhu. Second raya aku balik malam raya la pulak. Haishhhh, walaupun sebelum ne raya nda jugak berapa excited. Tapi suda jadik perantauan macam excited lebih la pulak. Kira tahun ne sempat posa di KK la, almaklumlah maw merasa masak sahur dan sungkai untuk yang tersayanggggg~~~~ 

So tahun ne memang berbeza la raya aku. First day raya macam biasalah, bermaaf-maafan, makan bermakanan, pergi rumah yang dekat-dekat taman perumahan. Second day raya Mr. Ejump da kerja; FIL,MIL, aku dan adik ipar aku beraya di Sipitang. Sipitang ne hometown FIL aku. Memang banyak rumah lah disinggah. Seronoklah dapat kenal-kenal relatives sebelah sana. 


Raya ke ketiga, Mr. Ejump cuti lagik kami bertolak ke Sandakan. Yippppiiiii, last pergi Sandakan masa tingkatan 4. Hari pertama tu kami stay dekat Sandakan. Before that singgah la rumah nenek di Bukit Garam. Pergi kubur both datuk dan nenek Mr. Ejump. Best la dapat berkumpul semua. Oyaaa, MIL punya hometown di Beluran. So kira tahun ne dua-dua hometown FIL dan MIL kami beraya. Seterusnya kami stay di Beluran tempat macik Mr. Ejump. Seronoknyaaaaaaaaaa~~~ Malam-malam ada BBQ. Seronokkkkk neeee!!

Cepat jak masa berlalu bha. Tup-tup aku da balik sini, kembali bertugas ditempat yg errrkkkk. Kamu pun taw apa maksud aku. Nda taw sampai raya tahun ke berapa baru aku dapat transfer. Hati sudah malas, hati sudah bosan melalui semua ne. :(((

Oklah kawan-kawan. Dikesempatan hari raya yang mulia ne. Saya ingin memohon maaf andai tulisan saya selama ne ada menyakitkan hati kawan-kawan. Jom tengok gambar-gambar raya yang sempat diabadikan. Enjoiiiceeee~~~

Sessi memintak ampun :))
wif adik ipar n kazen; c mijan
Bakal YB bagi kawasan Sabindo. hahahaha
Muka penat jalan jauh. Sorang penat driving sorang lagik penat tidur.
hehehhehe
@ Rumah nenek :: Bukit Garam
2nd Day :: infront of Kesington Hotel
Nda perasan camera berwap.hahaha
Unggu sentiasa menjadi pilihan ku
Semua kazen2. :))
Aku dan dia
Such a great family potrait ~~~


Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...