Tuesday, May 31, 2011

The Poplook. com

As Salam

Yuhuuuuuuu, tiba2 ada mood maw post something di blog ne. Cuba kunun tekaaaa~~~ hikhikhikhik. Sebabbbbb parcel yg aku tunggu2 suda sampai. Hip2 horaayyy. Hip2 horaaayy. Aku ada beli dress bha dari ThePoplook.com. Sehari jak sampai sudaaaaaaaaa~~~ Seronok nya. Murahhhh lagik tu. ***Terasa maw lompat2 tepok bintang la.
Dari pagi aku tunggu~~~
Untuk pengetahuan semua, aku sekarang ada keminatan baru. I’m addicted to maxi dress!!! Yesss, sangat2! Fav dress aku from Nichii. Baru aku taw best2 pulak dress di sana. Murah lagik tu. Setiap kali masuk mesti ada dress yg cantik2 dan cepat habis. Keminatan ne timbul sejak 2 bulan yg lepas la, jadi sekarang aku memang gilak pergi cari dress. Hahahahaha
proper jak kan ada sticker suma tu. Niceeee
Ohya hari tu, masa Mr. Ejump jalan dengan kawan dia, boleh2 dia terpikir maw kasi beli aku dress jugak. Sudah nama nya suami mithali kan. Memahami dan menyokong ne. Dress tu stripe grey, ok la brand Radioactive. hikhikhikhik. Tapi, aku pun belum tengok tu dress. Harap2 ngam dengan aku. Malam ne balik boleh la test dua dress ne. hikhikhik
Tadaaaa~~ stripe jugakkkk
Ok sambung balik pasal The Poplook.com ne, aku lama suda selalu tengok2 barang nya ne. Tapi nda taw apa maw beli. Tapi bila suda aku berniat berabes maw kumpul dress ne, naaahhhh apa lagik. Yg best nya pembayaran dia bukan seja boleh dari macam Maybank2u, tapi boleh jugak credit card. Pas tu penghantaran free ok!!! Walaupun pos laju, 1 hari jak sampai da. I like it!!!! Jadi siapa yg suka beli online tu, try la masuk ThePoplook.com. Bikinnn kelabu mata jugak. :)
Maw ne!! Plsz restockkk. :)
Notes:: Mesti ada menyampah kan, sekadar brand2 biasa pun maw kasi masuk blog. Biar la bha, at least duit aku kan. Titik peluh aku kan. Kannn..kannnnnn. Ohyaa, gambar2 kejadian sekitar setengah jam yg lalu di ofis ku. hehehe :)))))))))) 

Read more...

Saturday, May 28, 2011

Saloooonnn??? Lariiiiiiiiiiiiiiiii!!!!!!!

As Salam,

Sekarang aku dalam dilemma. Kasi bunyik macam masalah berattttt. hahahahaha. Ermmmm, macam aku maw share sama kamu arrrr. Begini, aku maw share yg aku bukan macam kebanyakkan perempuan yg suka pegi saloon, spa, buat facial, manicure+pedicure, and etc. Aku pun nda taw kenapaaaaaaaaaa~~~~~ 

Dulu kan, masa belum kerja, mama aku rajiiiinnnnnnnnnnn betul suruh aku buat facial. Sebulan sekali mama aku bagi duit suruh facial dan kamu tawwww aku rasaaaaaaaaa sangatt tersiksaaaaaaaaa. Baring lama2 almost 2 jam. Maw tidur tapi control la weeehhhh. Karang nda pekdah2 terjatuh lagik dari katil facial tu. Tapi, bila sudah start kerja, teda nya aku pegi. Malasssssss dan nda sanggup aku lama2 baring segala. Haissshhhhh. 
Mula2 semangatttt

Masa aku lepas bertunang dulu, aku bertekad la kunun, pas ne every month mesti maw pegi facial. Kunun masa kawen nanti ada seri2 la kunun. Kasi licin2 tu muka. Hurrrrrmmmmmmmmm, every month asyik cakap, bulan depan la. Bulan depan punya bulan depan, kawen pulak suda. Hahahhahahahaha. Pas tu macam 2 bulan maw kawen tu, aku cakap nanti before balik KK untuk majlis, maw pegi manicure+pedicure la. Ermmmmmmmmm, teda jugak. hahahahahaha. 

Ok, maw2 buring suda. hahahha
FYI, aku last potong rambut pada birthday aku last year. Pada 10 April 2010. Lama kan suda nda pegi saloonnnnnn. Aku nda suka bha lama2. Pandai tungkal aku rasa. hahahahaha. Tapi nda la bermaksud aku di rumah nda pakai pencuci muka, nda pakai shampoo segala tu. Melampau jugak kannn. hahahahaha. Kalau buat sendiri tu maw la.

Jadi al-kisahnya, Mr, Ejump pun heran sejak kawen teda nya aku pergi saloon. Sedangkan dia setiap bulan pegi saloon. Jadi aku rasa suda tiba masa nya aku pegi saloon untuk tahun ne. hahahahahaa. Next tahun depan seja. hahahahaa. Orang bertudung tidak bermaksud kita harus mengabaikan rambut kita kan???? Aku nda pernah la mengabaikan, cuba pegi saloon sedikit ralat. hahaahaha So, dekat blok depan rumah aku ada saloon. Balik2 suda aku intai2, kira2 hari ne aku maw pegi. Baru tu maw pegi berdebar2. hahahahahahaha. Gilakkk ka apaa????
Masi boleh bertahannnn
Siukk aku tinguk kawan2 yg kadang2 cuci rambut pun pegi saloon. Dari mana datang minat begitu arr... Napa aku teda arrr??? Memang betul la kan, aku ne macam tomboi2 sikit. hahahahah. Terus kan. masa aku putung rambut yg last year tu, nda rata lagik dia putung. Sampai aku datang balik kasi repair kan sama jak. Cantik lagik mama kau putung. Jangan kamu nda taw, mama aku tu pandai putung rambut arrr.. 

Start cari2 gadjet
Pendek kata, aku mudah buhsan la kalau lama2 di saloon ka apa ka. haahahaha. Jadi wish me luck rambut aku nda jadi bukan2 oleh tukang gunting ne. hahahahahaha. Kalau nda tambah aku trauma2 maw pegi saloon ne. hahahahahaha. Enjoyyyyyy

Finally terhamburrrrr. hahahaa
Notes :: Gambar2 adalah semasa Hari Inovasi dan Majlis Anugerah Perkhidmatan Cemerlang opis aku. Aku bertugas jakk pun. hehehehe. Begitu la aku, cepattt buhsan. Hanya Mr. Ejump dan ipad ku sahaja yg aku tidak penah buhsannn. hehehehe

Read more...

Kasi Pinjam Bha Aku Novel

As Salam,

Seperti yg diketahui umum, minggu ne aku nda balik KK. Diketahui umum???? Ok fine, perasan diri artis pulak, kunun2 ada orang ambik peduli. Hahahahahaha~~~ Sejak akhir2 ne, tinggi betul imaginasi2 aku. So, hujung minggu aku dihiasi dengan mengemas rumah. Rumah bukan besar, sekejap jak sudah siap semua. Bila susun2 buku di ruang tamu, aku tengok koleksi novel housemate aku sudah bertambah. "wah, ini suda baguuusssss". Detik hati ku. Hikhikhikhik.

So, dijadikan ceritera, sejak akhir2 ne aku sukaaaaaa betul baca novel. Dulu2 masa tingkatan 1 sampai 3, memang aku gilak baca novel. Masa tu pikir asal keluar beli novel seja, parents aku kalau bab buku memang nda pernah berkira. Satu novel tu mesti habis baca dalam sehari. Tapi, lama kelamaan minat tu kurang, mungkin sebab meningkat remaja kan. Hikhikhikhikhik. Minat pun lebi kepada outing dengan kawan2, berpelesaran dan macam2 lagik. Duit yg ada pun terasa sayaaaannnnggg banget maw beli novel. Baik beli baju2 ka, pegi makan2 dengan kawan2. Itulah pikiran masa tu. Bila fasa remaja tu berakhir, aku try balik baca novel ne. Tapi memang keras hati sudah. Kalau aku start baca, memang sakit kepala. Ya la masa tu aku kerja di KK. Hidup sentiasa busy, banyak benda maw buat selain membaca novel ne. Kalau magazines tu okey. Hikhikhik

Tapi sejak aku ada housemate baru ne, kira2 tiga bulan yg lalu lah, dia suka baca novel dan ada lah jugak koleksi nya. Hari tu aku nampak ada novel Ombak Rindu. Seingat aku Ombak Rindu ne memang best cerita dia. Dulu aku baca masa dalam majalah Remaja. Adakan segmen novel yg main sambung2 tu. Huahuahuahuahua. Jadi aku kuatkan hati baca balik ne novel. Kali ne kepala hotak aku buli terima sudah. Tapi tu la, dalam sehari lepas kerja tu, aku oleh lah baca dalam 5 ke 7 muka surat sehari. Huhuhuhuhu, jadi bayangkan berapa lama habis. Kecuali hari nda kerja baru boleh baca panjang2 sikit.hikhikhikhik

Nda sabar maw tinguk movie nyaaa



Harap2 dorang ble malkonkn btul2 watak Izzah n Hariz tu.


Dulukan aku pernah terpikir maw jadik penulis, mungkin terdorong sebab suka baca novel ne. Aku pernah menulis untuk surat khabar tempatan, majalah sekolah, majalah2. Aku tulis2 lepas tu aku suruhlah bapa aku submit. Betulllll ne, kamu pikir aku tipu2. Dulu diam sekejap jak, aku boleh tulis puisi. Ada masa lapang jak boleh aku buat cerpen. Hikhikhikhik. Orang lain ada keminatan, ada hobi, kadang2 aku heran jugak aku tiada apa2 hobi. Menjahit nda pandai, memasak pun sama, sudah kawen barulah terpegang senduk sama kuali ne. Hahahaha. Bersukan lagik lah, tiada satu outdoor pun yg aku suka. Tapi, yg aku taw aku suka menulis. Tapi, sekarang janganlah kamu suruh aku tulis apa puisi ka cerpen ka karangan ka. Memang nda boleh sudah. Di blog seja boleh. Kadang2 bila sudah makin dewasa, pandai ada rasa malu yg dulu2 ne aku pernah buat puisi, cerpen begitu. Tapi, secara waras, terima jak la kan apa yg Allah da bagi dengan aku. Alhamdulillah.

Dulu masa sekolah menengah, biasalah baru meningkat remaja, aku nda suka maw belajar kimia lah, add math la, biologi la, matematik aku pun macam ...... ( cari ayat sendiri.heheheh). Tapi kalau bab subjek Bahasa Melayu, memang akuuu minatt. Subjek karangan lagik, masa exam tangan tu nda boleh berenti menulis. Hikikikhikhik. Kesiukkkannn betul. Kalau nda percaya, masa SPM, aku ada satu A jak. BM la. Hhahahah. A1 lagik, sampai bapa aku cakap, betul2 kali ko ne maw jadi penulis. Hahahahahahahahahaha. "Mana ada, last2 katik2 komputer jugak aku.hahahah".

So, dipendekkan cerita, let me share apa novel2 yg sudah aku baca sejak akhir2 ne. Ne bukanlah novel yg latest yg ada di pasaran. Tapi seronottttt jugak, hikhikhik. Satu hari nanti, aku teringin maw ada koleksi novel sendiri. Konon lahh, aku selalu nda sampai hati maw beli. Kwang, kwang, kwang~~~~~.

Ombak Rindu
Ombak Rindu ne nda payahlah aku cakap, rasanya suma orang taw kan jalan ceritanya. hikhikhik. Tolak lelaki lah, dorang nda kan layan novel kan. Adakaah?? huhuhuhu


Novel ne unik dan besttttttttttttttttt!!!!!! Cerita sal Jeslina yg dipelihara oleh nenek nya, sebab parents dia keja oversea. Terus dia kena rogol oleh pacik nya yg seorang tabligh. Terus dia study oversea dan nda maw balik Msia sebab takut dan marahkan pacik nya. Satu hari dia balik jugak sebab bapa dia meninggal dan stay Msia then kena paksa kahwin dengan 1 orang ne yg buat aku sakit hati. huhuhuhu. Tapi perkhawinan dorang singkat sebab laki dia pun macam bohsan sebab Jeslina macam teda feel dengan dia. Actually Jeslina ada kawan yg jugak lecturer dia dulu, dorang macam suka sama suka tapi nda penah terluah. Yannnnnnng paling best teman tapi mesra nya tu umur 50 ++. Huhhhhh!!! Last2 memang happy ending laaa. Pas cerai dia balik di oversea (lupa suda dimana,hahah), then kawen dgn lecturer tu then ada anak. hehehehe

Janjiku Bersamamu
Yang ne pun bikinnnnnn kabak2 hati, Dhamira Rysda; banyak duka dalam hidup dia. Banyak kepayahannnnn. Tapi kasih sayang antara dia dengan hubby dia yg aku suka. Padahal main point novel ne adalah kasih antara dia dan bapa dia. Mom dia da lama meninggal, mak tiri dia jahaattttt. Kasih sayang dia dan hubby dia kira boleh dijadikan pedoman laa. See, berangan2 lagik. heheheheheh.
Bagaikan Puteri
Novel ne, baru jak abes baca. Superrrbbbb bebehhhh!!! Aku lupa suda nama watak nya. Tapi dia koma, masa koma tu dia terpegi masa lampauuuuuuuuu. Yg zaman hang jebat hang tuah ne. Memannngggg besttt, Bagus kamu cari ne. Macam aku maw baca bha lagik. hahahahhaahaa. Ne kalau dorang kasi filem kan pun best. Sebab nda luar biasa jalan cerita nya. Paling best kalau KRU yg buat. hikhikhikhik

Notes :: Jadik kamu tau kan betapa buring nya hidup aku di sini. hahahahahaha

Read more...

Monday, May 9, 2011

Mama, Happy Mother's Day

As Salam,

Mesti ramai kan blogger buat entry pasal Hari Ibu, so sebagai blogger yg sekejap ada sekejap teda, aku pun maw buat. hikhikhikhik. Kalau cakap maw tulis pasal seorang ibu ne, pasti menggigil tangan. Sebab telampaw besar kan pengorbanan seorang insan yg bergelar mama ne. Apa lagik kalau ada anak macam aku ne. Toiinnnkkk!!! Mama aku cakap, membesarkan abang aku 3 orang tidak sesusah menjaga dan membesarkan aku seorang perempuan. Jadik kamu dapat agak la kan, aku ne macam mana. Bentingaaalll dan pemajaalll lagikk. hahahaahaha.

Aku meninggalkan rumah pada 1 Ogos 2009, dan aku memang tau bila kau ambil keputusan untuk terima kerja jauh ne, aku nda akan balik rumah secara permanent sudah. Bila aku kawen, aku terus tinggal dengan family mentua. Tapiiiiiiiiiiiiii, everytime balik KK, walupun datang Jumaat balik Ahad, aku pasti spend time sehari di rumah mama aku. Mana mungkin aku akan lupakan rumah yg banyak menyimpan kenangan dan pastinya kasih seorang ibu ada dirumah tu. Bila balik jakk, minta urut badan laa, carik rambut gatal laaa, menyandar2 la. hahahahaha. 
In Law Abg no 2,Mama,Kaka Ipar,Cousin



Mama aku ne sporttiiiinng yg amat2, tanya la kawan2 aku. Asal ada kawan aku datang mesti mama aku masak sedap2, sambil ada buah2 la, eskrem2, paling kurang ada kerupuk2 tu kena bagi. hikhikhik. Kawan2 selalu kalau keluar topik mesti, "Ted, aku rindu la sambal udang mama ko, Ted rindu la ayam masak merah mama ko,". Mama aku campen masak, tapi malang sekali anak nya failll!!!! Selalu saja Mr. Ejump komen kalau aku masak. huahuahua. Kawan2 aku pun boleh  bawak2 gaduh lagik sama mama aku. hahahaahahaha. Mama aku besttttttt. 

Dulu kan, dari zaman sekolah lagik aku suka cerita sama mama aku. Semua la, orang yg aku nda suka ka, yg bikin sakit hati ka. Pasal cinta kaa, semua boleh ceritaaaa. Kalau aku sakit hati tu, menyumpah2 aku bercerita, mama aku pun cakap, "Ko ne pemaraahhh bhaa, pemanass, nda taw macam mana kalau sudah kawennn.". Alaaaa makin dewasa ne, kemarahan tu kurangg la suda. hikhikhik. Mama selalu nasihat, biarlah kita sakit hati tapi jangan kita sakitkan hati orang. Bila makin dewasa, hidup diperantauan, ayat tu selalu jadik pegangan sama aku.

Lagik kan, aku dari kecik sampai besar, sampai sekarang ne kuat sakit. Macam2 penyakit ada. Kalau kecik2 kuat terseliuh, lari2 sikit jatuh terseliuh. Sampai orang tempat singsang (tabib cina), pun kenal. Lepas tu aku bukan boleh makan sembarangan, silap sikit makna nya sakit perutttt~~~ Belum lagik kalau demam mesti teruk, ciken pok laa. Jadi c mama ne la yg selalu jaga aku. Tidur dengan aku untuk jaga aku masa sakit. Tapi c anak ne pelawan nya jugak nombor satu. Kalau di ingat kan,  menyesall kan. Nda sempat kita maw ubah perangai, suda kita tinggalkan rumah, sudah kawen ada family sendiri. Sediy aku kadang2, sebab mama aku nda dapat rasa macam yg aku sekarang. Aku sudah boleh pegi dapur, boleh kemas rumah, pemarah pun kurang2 sudah, aku boleh bangun awaaalll suda. hikhikhikhik. 
Hari aku diijabkabulkan

Tu la kan, tinguk budak2 sekarang yg sanggup lari dari rumah sebab ikut kawan, ikut boifren. Sakit hati aku, doa aku biarkan dorang terus terlanjur dengan perbuatan dorang, Selagi dorang nda rasa susah nda rasa kehilangan dorang nda kan hargai apa yg dorang ada, lebih2 lagik ibu bapa dorang. Kadang2 ada orang pikir nda apa lah, tiap2 bulan bagi duit tapi pegi tinguk2 parents jarang. Ada pulak selalu tinguk tapi duit berkira dengan parents. Siap kalau maw bagi istilah pinjam. Adakah parents kita dianggap meminjam duit kita????? I dont think so?? Habis duit yg kita pakai dari dulu tu, nda maw kasi balikkkk???? Jadik niat aku, aku maw jadik kedua2 nya. Ada masa dan boleh hulur2 sikit dengan parents aku. Sebab aku taw kalau aku bagi 1k sat bulan untuk seumur hidup aku pun nda boleh bayar balik pengorbanan wang ringgit mahu pun pengorbanan segalan2nya yg mama aku sudah bagi sama aku. 

Mama, doakan aku untuk menjadi seorang ibu jugak seperti mu. Supaya aku taw apa rasa nya memegang, menyusu, membesarkan dan mendoakan seorang anak. Terima kasih mak, sebab sehingga ke hari ne mama tidak pernah merungut apa jugak tindakan aku di masa lalu. Terima kasih kerana menjadi pendorong terhebat dalam hidup aku. Thank you so muchhhhhhhhhhh, Puan Rodziah@Mary binti Gerardus.
Majlis Pertunangan Aku


Read more...

Friday, May 6, 2011

Fast 5 :: Kebabbbboommm

As Salam,

Lama suda nda meng update belog ini. hehehehe. Macam teda mood bha. Sampai sekarang pun masih belum ada mood, just maw share pasal satu movie yg baru aku dan Mr. Ejump tinguk. Movie yg pastinya ditunggu2 oleh orang ramai. FAST 5!!!! Jelessss arrr, susa kan maw dapat ticket nya. Kami pun beli online, datang counter tinggal redeem seja the tickets.
Ok laju2 bawa kereta ne macam fast 5.
nda bha..men2 jak.hehehe
Kamu pun taw kan, kalau cerita fast and the furious ne mesti best kan. Best yg bestttttttttttttt. Tapi orang macam aku, romantic2 still number 1 di hati aku. Boleh jugak la cerita begini, tapi bikin kabak2 bha hati. Banyak betul adegan nyaaa. Kalau aku cerita sinopsis nya nanti nda surprise pulak. Tapi mesti kamu akan teruja tengok macaman dorang buat rompakan tu. Dengan gabungan2 yg mantap memang sangat mantaaapppp!!!! Kalau ada masa aku maw tengok lagik. Nda puas ne. Setiap kali ada adegan2 yg hebat mesti aku teteriak. haahahahahah. Sebab aku rasa hebat bha cerita tu, balik2 aku kena sound oleh Mr. Ejump. Nah itulah aku nda berapa kalau tengok wayang begitu, cuba kalau romantic2, diam2 tu aku. Buli berangan2. hahaaha
Muka excitedddd tinguk Fast 5. hahahaa

Barisan pelakon. Mantap !!!
Mr. Ejump jan cakap lah, kalau kereta2 ne memang pujaan dia. Balik2 dia cakap sal tu skyline lama dalam Fast 5 tu. Mr. Ejump ne minat dia sama kereta2 old skool. Jadik bila tinguk Fast 5 ne, nda berkelip lah matanya. Jadik dipendekkan ceritera. Pegilah tengok, penah ka Fast and Furious ne mengecewakan? Nda penahh kann. Nah soal sendiri jawap sendiriiiiii!!!! Nah pegi tengok official website dia http://www.fastfivemovie.com/ .

Dia preggy tapi buli lumpat2.
Hebat betul, kuat rahim dia. hahahaha


Masa ending ne bila keluar sudah nama2 pelakon la, crew la, orang dalam cinema tu kelaur suda, dorang pikir memang habis la ne. Mr.. Ejump cakap kita stay jak, sebab lampu pun  belum on, mesti ada sambungan ne. Sekali mcm betul, awek kepada hero yg sudah mati dalam cerita sebelum ne, tiba2 muncul dan ada jenayah jugak la dia buat. So, maybe dalam Fast n Furious 6 la nanti tu. hehehehe.

ok endingggg msti cium2  peluk2.
hahahah
So, lepas ne aku maw tinguk wayang Ombak Rindu dengan Nur Kasih tu. hikhikhik. Maw romantik2 bha. Lepas tinguk Just Go With It memang aku dahagakan movie2 romantik2 ne. hahahahahaahhaa..


Makan b4 movie.
Nanti kita tinguk movie lg okkkkk~~~

Notes :: Lepas tinguk Fast 5 hari tu, balik jak rumah Mr. Ejump terus download game Fast 5 dalam ipad terus main sampai tak hennngat terus ipad nda boleh on terus hantar kedai. Naseb ok, just kena jailbreak balik. Gggggrrrrrrr

Read more...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...